07 / 07 / 2024

Karacaoğlan haberleri

Karacaoğlan haberleri

Yaklaşık bir ay önce de iş makinesi ile bahçede yapılan restorasyon çalışmları sırasında bir mezar taşına rastlanıldı. Osmanlıca 'Karacaoğlan’ın Ruhuna Fatiha' yazılı bir mezartaşı ve mezar bulundu.

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

Gaziantep'te 26.1 milyon TL'ye satılık 2 adet gayrimenkul!

Gaziantep İli Şehitkamil Belediye Başkanlığı, Gaziantep Aydınlar ve Karacaoğlan'da yer alan 2 adet gayrimenkulü 26 milyon 107 bin 350 TL bedelle satışa çıkardı.

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi'nden 64.9 milyon TL'ye satılık 7 arsa!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Aydınlar, Beylerbeyi, Güvenevler, Karacaoğlan ve Taşlıca mahallelerinde yer alan 7 arsayı 64 milyon 936 bin 382 TL'ye satıyor...

Şehitkamil Karacaoğlan Sosyal Tesisi açıldı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından Karacaoğlan Mahallesi’nde inşaatı kısa süre önce başlatılan sosyal tesisin inşaatı tamamlandı.

Gaziantep Şehitkamil'de 13.7 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Gaziantep Şehitkâmil İlçe Belediye Başkanlığı, Şehitkamil'in Umut, Karacaoğlan ve Taşlıca mahallelerinde bulunan 4 arsayı satışa çıkardı. İhalesi 22 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek arsaların toplam bedeli 13 milyon 745 bin 967 TL olarak belirlendi.

İzmir Bornova'da inşaat iskelesi çöktü!

İZMİR’in Bornova İlçesi Karacaoğlan Mahallesi’ndeki bir inşaatın dış cephe kaplaması çalışması sırasında iskele çöktü. İskelede çalışan 3 işçi hayatını kaybetti.

Mahmut Çelikcan: Kentsel dönüşüm dünyanın en zor işi!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşümün yaşandığı Karacaoğlan Mahallesi'ne gitti. Çelikcan kentsel dönüşümü; dünyanın en zor işi olarak yorumladı ve ekledi; "Biz Yüreğir'de zoru başardık, başaramaya da devam ediyoruz."

Meta Cephe Sistemleri Alüminyum İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meta Cephe Sistemleri Alüminyum İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Gültekin Barış tarafından 100 bin TL sermaye ile 10 Mart'ta Beylikdüzü, Dereağzı Mahallesi, Karacaoğlan Caddesi'nde kuruldu.

Toek İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toek İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ramazan Ekşi ve Murat Topcu ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 15 Aralık'ta Beylikdüzü, Dereağzı Mahallesi, Karacaoğlan Caddesi'nde kuruldu.

Yakut Bağdat Avrupa İnşaat Petrol Nakliyat ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yakut Bağdat Avrupa İnşaat Petrol Nakliyat ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Saad Qasım Atı tarafından 30 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Başakşehir, Ziya Gökalp Mahallesi, Karacaoğlan Sokak'ta kuruldu.

Şehitkamil Belediyesi'nin gündeminde TOKİ var!

Şehitkamil Belediyesi Kasım toplantısı gerçekleştirildi. Meclis gündemini Umut, Beylerbeyi ve Karacaoğlan Mahallelerinde toplam 38 bin 119.38 metrekarelik belediye mülkiyetine ait alanın TOKİ aracılığıyla konut yapımı için değerlendirilmesi oluşturdu.

Konuksever'de yeni yollar açıldı!

Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Konuksever Mahallesi'nde Kızılırmak ve Karacaoğlan Caddeleri'nin kesişiminde bulunan alanda, nazım imar plan kararındaki ulaşım bağlantılarını açtı. Asfalt işleri sürüyor

Kozan'da muhtarlar için yeni binalar inşa ediliyor!

Kozan Belediyesi tarafından mahalle parklarına yapılan muhtarlık binalarına bir yenisi daha eklendi. .karacaoğlan Mahalle muhtarı yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Karacaoğlan haberleri Haberi

Karacaoğlan haberleri

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yaklaşık bir buçuk yıl önce Sarıveliler ilçesindeki tarihi Hacı Salih Camii'nin restorasyon çalışmasına başladı. Yaklaşık bir ay önce de iş makinesi ile bahçede yapılan çalışmalar sırasında bir mezar taşına rastlanıldı. Bunun üzerine mezar taşının çevresindeki toprak temizlendi ve bir mezar ortaya çıkarıldı. Mezar taşının üzerindeki yazının anlamını tespit etmek içinde bunun fotoğrafı çekilerek Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Akgül'e gönderildi. Akgül, taşın üzerinde Osmanlıca “Karacaoğlan’ın Ruhuna Fatiha” yazdığını belirledi. Taşın 1600'lü yıllara ait olabileceğinin değerlendirilmesi de mezarın Karacaoğlan’a ait olma olasılığınnı güçlendirdi. 1600’lerin başında doğduğu sanılan Karacaoğlan'ın, “Barçın Yaylası'nda üç güzel gördüm” adlı şiirinde adı geçen yaylanın Karaman’ın Sarıveliler İlçesi sınırlarında yer aldığına dikkat çeken yetkililer, daha kapsamlı araştırma yapmak...