27 / 04 / 2024

İzmir Bornova'da inşaat iskelesi çöktü!

İzmir Bornova'da inşaat iskelesi çöktü!

İZMİR’in Bornova İlçesi Karacaoğlan Mahallesi’ndeki bir inşaatın dış cephe kaplaması çalışması sırasında iskele çöktü. İskelede çalışan 3 işçi hayatını kaybetti.



İzmir’de bir binanın dış cephe çalışması için kurulan demir iskelenin çökmesi sonucu üç işçi yaşamını yitirirken, kalbi duran ve öldü denilen iki işçi ise sağlık ekiplerinin dakikalar boyunca süren kalp masajıyla hayata tutundu.

Edinilen bilgiye göre, olay bugün saat 09.00 sıralarında bornova ilçesinde 6213 sokaktaki 10 katlı bir binada meydana geldi. 5 işçi, dış cephe boyaması için kurdukları iskeleye çıktı. Bu sırada rüzgarından etkisiyle iskele sallandı. Dengesini kaybeden işçiler, halatın da kopmasıyla beraber 10. kattan aşağıya düştü.

3 işçi olay yerinde öldü, can pazarı yaşandı

Zemine düşen işçilerden 3’ü olay yerinde hayatını kaybetti. Hemen bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, 2 işçiye hemen olay yerinde ilk müdahalesini yaptı. Ağır yaralanan işçiler, hemen ambulansa alındı. Kalbi duran işçilere dakikalarca kalp masajı yapıldı.

Öldü denilen 2 işçi yaşama tutundu

Sağlık ekipleri, ağır yaralı olan işçilere durmadan kalp masajı yaptı. İki işçi, dakikalar boyunca süren kalp masajının ardından bir şekilde hayata döndürüldü. Olay yerine gelen hayatını kaybeden işçilerin aileleri ise sinir krizleri geçirdi.

İskele faciasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.


Milliyet



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


İzmir'in Bornova ilçesinde bir inşaatta kurulu bulunan iskelenin çökmesi sonucu 3 işçi yaşamını yitirdi.


Alınan bilgiye göre, Karacaoğlan Mahallesi 6213 Sokak'ta bulunan 9 katlı bir binada mantolama çalışması için kurulan iskeleye vinç yardımıyla çıkan Arif Gül (48), Ercan Özkaya (40) ve Zehni Bayburt (56) isimli işçiler, 7. kat seviyesinde çalışmaya başladı.


Bir süre sonra iskelenin çökmesi sonucu yere düşen işçiler, hayatını kaybetti. 


Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.


AA



Haber Özgür Gündem Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İzmir Bornova'da 10 katlı apartmanın dış cephe onarımı ve boyası için kurulan iskelenin çökmesi sonucu Ercan Özkaya, Zihni Bayburt ve Arif Gül adlı 3 işçi yaşamını yitirdi.İşçilerin arkadaşları, iskelenin üç gündür yamuk durduğunu, durumu patronlara bildirmelerine rağmen önlem alınmadığını söyledi.




Özgür Gündem



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir'in Bornova ilçesinde iskelenin çökmesi sonucu 3 işçi yaşamını yitirdi. Karacaoğlan Mahallesi 6213 Sokak'ta bulunan 9 katlı bir binada mantolama çalışması için kurulan iskeleye vinç yardımıyla çıkan Arif Gül (48), Ercan Özkaya (40) ve Zehni Bayburt (56) isimli işçiler, 7. kat seviyesinde çalışmaya başladı. 


7. KATTAN YERE ÇAKILDILAR 


Bir süre sonra iskele büyük bir gürültüyle çökerken, 7. kattan yere çakılan işçiler feci şekilde can verdi. İşçilerden Ercan Özkaya'nın, henüz 1.5 yaşında kalbi delik bir bebeğinin olduğu ve onun tedavisi için çalıştığı öğrenildi. İnşaatta çalışan diğer işçiler, arkadaşlarının ihmal yüzünden öldüğünü öne sürdü. 



Yeni Şafak


Geri Dön