28 / 04 / 2024

karadağ kilise kazı çalışmaları

karadağ kilise kazı çalışmaları

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Antalya Korkuteli'ndeki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Antalya ilinin Korkuteli ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen kilise ve yerleşim yeri bulundu. Antalya Müze Müdürlüğü görevlileri de kilisenin bulunduğu alanda inceleme yaptı.

Nevşehir Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan yer altı şehrindeki kazı ve temizlik çalışmalarında tarihi kiliseye rastlandı.

Nevşehir'deki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda dünyanın en büyük yer altı şehrinin ortaya çıkarılması sonrasında kazı bölgesinde yapılan çalışmalardan tarih fışkırmaya devam ediyor.

Karadağ'da kurtarma kazıları devam ediyor!

Karaman Karadağ'da bulunan tarihi ören yerlerindeki kurtarma kazıları devam ederken Değle ören yerindeki 2 kilise tamamen ortaya çıkarıldı. Onlarca kilisenin bulunduğu bölgede ilk defa duvar resimleri ve mozaik parçaları ile yazıtlara rastlandı.

Urla Limantepe kazı çalışmaları başladı!

Urla'da Limantepe bölgesinde hem sualtı hem de karada sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarının bu yılki bölümüne başlandı.Yürütülen kazıların bu yıl 3 ayrı alanda 5 bin yıl öncesine ait kültürlerin ve kalıntıların araştırılmasını kapsayacağı belirtildi..

Karaman Karadağ'daki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi.

Karaman Karadağ'daki kiliselerin kazı çalışmaları devam ediyor!

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Limantepe'deki kazı çalışmalarının bu yılki bölümüne başlandı!

Urla'da Limantepe bölgesinde hem sualtı hem de karada sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarının bu yılki bölümüne başlandı...

Mudurnu'da sondaj kazılarında tarihi kilise kalıntıları bulundu!

Mudurnu ilçesinde yapılan sondaj kazıları sırasında Bizans dönemine ait olduğu belirtilen kilise kalıntılarına rastlandı...

Metropolis kazı çalışmalarında yeni eserler ortaya çıkıyor!

İzmir Torbalı'daki Metropolis Antik Kent'te 22 yıldır sürdülen kazı çalışmalarında yeni eserler gün ışığına çıkarılmaya devam ediyor...

TMMOB Kaz Dağları'nın tarihini geleceğe taşımak istiyor!

Ahmet Özdemir Aktan, Kaz Dağları'ndaki altın madeni arama çalışmalarıyla ilgili olarak, ''Tarihi, doğası, temiz havası ve suyunla anılan Kaz Dağları altın madenciliği girişimleri durdurulmaz ise sadece madencilikle anılır hale gelecek'' dedi

Taksim Meydanı Projesi'nde arkeolojik kazı yapılacak!

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında Cumhuriyet ve Tarlabaşı Caddeleri arasında yer alan dalış tünellerinde arkeolojik kazı yapılması istendi.

Taksim, kurultay kararına göre elle kazılacak!

Taksim'deki tüneli 8 ayda bitirmeyi hedefleyen firmaya şok: Kurultay kararı gereği iş makineleri duracak, inşaat alanı önce elle kazılacak...

karadağ kilise kazı çalışmaları Haberi

karadağ kilise kazı çalışmaları

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.


Karaman Valisi Murat Koca, Hristiyanlık döneminde dini merkez olan, 4. ve 9. yüzyıllar arasında yapılan onlarca kilise, manastır ve mezar ile inanç turizmi açısından oldukça zengin kültüre sahip Karadağ'daki kazı çalışmalarını inceledi.


Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi. 


Koca, 31 numaralı kilisede kazı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Karadağ, kiliselerdeki kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla inanç turizmine katkı sağlayacak" dedi. 


Yörenin önemli bir dini merkez olduğuna dikkati çeken Koca, eserleri turizme kazandırmak istediklerini dile getirdi.


Karaman Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız da 21 Nisan'da başlayan çalışmaların 20 Temmuz'a kadar süreceğini anlattı.


İnanç turizmine Karaman'ı kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Yıldız, Karadağ'ın bu açıdan Türkiye'nin en önemli merkezlerinden olduğunu...