13 / 05 / 2024

karadağ sanayileşme

karadağ sanayileşme

Karadağ’da, tarihi Bar ve Ulciny kentlerini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Tabii ki sanayileşeceğiz, modernleşeceğiz ama çevreyi koruyacağız, bu dengeyi de koruyacağız" dedi...

Bursa'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Bursa'da son zamanlarda sanayileşme, göç ve hızlı nüfus artışıyla birlikte konut piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Özellikle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya olurken, özellikle Doğu-Batı aksında fiyatlar yükselişe geçti. 

KARDEMİR'den Türkiye'nin kalkınmasına büyük katkı!

Ulusal sanayileşme hamlesi kapsamında 83 yıl önce temelleri atılan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), geçen sürede Türkiye'nin kalkınmasına büyük katkıda bulundu...

Müteahhitler sürdürülebilir yeşil çatı sistemlerine yöneliyor!

Nüfus artışı, sanayileşme ve kentleşme ile birlikte çevre kirliliği de hızla artıyor ve kentsel sürdürülebilirlik kavramı da önem kazanıyor. Mimar Esra Kestirengöz, tüm dünyada doğa dostu bir tasarım trendinin hakim olacağını belirtti...

Kocaeli'de hızlı sanayileşme ile çarpık kentleşme sorunu!

Kartepe Zirvesi'nde "Küreselleşme ve Şehirleşme" oturumunda konuşan Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin Türkiye'nin en büyük ikinci sanayi kenti olduğunun bilgisini verirken,sanayileşmeye bağlı göçün çarpık kentleşmeye yol açtığını söyledi...

İstanbul, Bursa ve Kocaeli sanayiye doydu!

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İstanbul, Bursa ve Kocaeli artık sanayiye doydu, taşıyor. Bu şehirlerde sanayileşme için arazi üretilemiyor'' açıklamalarında bulundu.

Sanayileşme markalı konut talebini artırdı!

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, sanayileşmenin markalı konut talebini artırdığını söyledi. İşte Sezginsoy'un o değerlendirmesi...

Tarım arazileri sanayi ve yerleşim yeri oldu!

CHP'li Umut Oran, Sudan'da tarıma teşvik projesinin başlatılmasını değerlendirdi. Oran, Tarım alanlarının azalmasının en büyük nedeninin çarpık kentleşme ve sanayileşme olduğunu belirtti.

Yör Palas: Yör Yapı'dan Acıbadem'e kentsel dönüşüm projesi!

Ülkemizde özellikle 1960 yılından itibaren ağırlıklı olarak köylerde yaşayan nüfusun büyük kısmı, hızlı sanayileşme ve ekonomik gelişmelerle birlikte şehirlerde yaşar hale gelmiştir.

Kazakistan'a 518 milyon dolarlık yatırım yapılacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev (ortada), ekonominin çeşitlendirilmesinin bir parçası olan sanayileşme programı kapsamında 175 milyar tengelik (Yaklaşık 518 milyon dolar) 30 yatırım projesinin faaliyetine start verdi.

Şişecam ile EBRD, geri dönüşüm sektörüne giriyor!

Şişecam Topluluğu ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’de cam geri dönüşüm sektörüne sanayileşme yolunda büyük ivme kazandıracak önemli bir ortaklığa imza atıyor.

Zemin ve yapı sektöründeki tehditler ve fırsatlar!

Türkiye’deki nüfus, sanayileşme, ekonomik büyümeyi destekleyecek altyapı ihtiyaçları, kamu ve özel sektör yatırımları artmakta olup, Türkiye güvenli bir liman olarak büyümektedir.

İzmir Torbalı Fetrek Çayı'nda ıslah çalışamaları sonuç verdi!

İzmir'in Torbalı ilçesindeki yoğun kirlenme ve sanayileşme baskısıyla yok olma riski ile karşı karşıya bulunan Fetrek Çayı'nda, geçen mayıs ayından bu yana uygulanan ıslah projesi meyvelerini vermeye başladı.

Ali Toltar :Geleceğin Dilovası'nı inşa ediyoruz!

İlçe belediyelerinin imar müdürlerinin aylık toplantısında konuşan Toltar, geçmiş dönemlerdeki çarpık sanayileşme ve kentleşme sorununu yaşadıklarını, buna rağmen geleceğin Dilovası'nı inşa ettiklerini dile getirdi.

karadağ sanayileşme Haberi

karadağ sanayileşme


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Tabii ki sanayileşeceğiz, modernleşeceğiz ama çevreyi koruyacağız, bu dengeyi de koruyacağız" dedi.


Bakan Güllüce, temaslarda bulunmak üzere geldiği Karadağ’da, tarihi Bar ve Ulciny kentlerini ziyaret etti.


Ulciny Belediye Başkanı Fatmir Gljeka tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılan Güllüce, burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin sorunlarına ilişkin bir kitap kaleme aldığını hatırlatarak Türkiye’nin şehircilik ve modernleşme alanlarında önemli gelişmeler kaydettiğini ve bunu yaparken de çevreyi koruma hassasiyetine sahip olduğunu kaydetti.


Güllüce, Karadağ gibi denize kıyı ülkelerde hızlı yapılaşma talebinin bulunduğunu anlatarak "Bu güzelliklere dünya mirası olarak bakmak gerek. Tabii ki sanayileşeceğiz, modernleşeceğiz ama çevreyi koruyacağız, bu dengeyi de koruyacağız" diye konuştu.


Planlama, şehircilik ve çevrecilik konusunda çok ciddi teknik ve uzmanlık altyapısına sahip olduklarının altını çizen Güllüce, Başkent Podgoritsa’da...