08 / 05 / 2024

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinde son durum

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinde son durum

İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabının ulaşıma açıldığı bildirildi.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Sahil Yolu'nda bu sene üç tünel ve bir viyadüğün hizmete açılacağını belirtti. İşte detaylar…

Haydar Ali Yıldız'dan Beyoğlu Kültür Yolu açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız söz konusu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Pendik bisiklet yolu projesinde son durum ne?

İstanbul Pendik'te  Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgeleri için planlanan 50 kilometrelik “Bisiklet Yolları Projesi”nde çalışmalar Mart ayından itibaren yeniden başlayacak.

Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!

Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. 

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündeminde!

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Mersin Gülnar Akdeniz başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin Gülnar Akdeniz  projesinde bulunan 39 adet konut için başvurular yarın başlıyor...

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Beyoğlu Kültür Yolu projesi İstanbul'un cazibesini artıracak!

Galataport'tan Taksim Meydanına uzanan "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un cazibesini artırması hedeflenen projenin tüm mekanlarında çalışmalar sürüyor.

Ankara-Ankara projesinde davasında temyiz yolu açıldı!

Ankara-Ankara Projesi yapı ruhsat iptal davası hakkında Bölge Adliye Mahkemesi tarafından 30 Ocak 2020 tarihinde reddedildi ve karara karşı tebliğden itibaren 2 haftalık süre içerisinde temyiz yolu açık bırakıldı. 

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesiyle Karadeniz ile Akdeniz kara yolu bağlantısı, 6 saate inecek...

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinde son durum Haberi

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinde son durum

İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabının ulaşıma açıldığı bildirildi.


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski adıyla Dereyolu, şimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yaklaşık 140 yıllık bir hayal olduğunu hatırlattı.


"2. Abdülhamid'in rüyasıydı"


Projenin ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan Abdülhamit tarafından 1870 yılında Fransız mühendislere çizdirilmesiyle başladığını dile getiren Balkanlıoğlu, "O dönem yolun geçiş güzergahı, yapılan projelerle hazırlanmış. Bu yol, geçmişin rüyası, aynı zamanda 2. Abdülhamid'in rüyasıydı" dedi.


Vali Balkanlıoğlu, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin, Ordu'yu en kısa yoldan Sivas, Kayseri, Osmaniye ve Adana gibi iller başta olmak üzere Akdeniz'e bağlayan bir hat olduğuna işaret ederek, "Projenin Ordu ayağındaki birinci etabı tamamlandı ve ulaşıma açıldı. Kalan ikinci ve üçüncü etapları önümüzdeki...