27 / 04 / 2024

karadeniz gemi turları türkiye

karadeniz gemi turları türkiye

Uluslararası turizm şirketleri, gezi güzergahlarını Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan ’daki limanlara kaydırdı. Karadeniz’deki gemi güzergahlarını değiştirdiği kaydedilirken, bazı turizm şirketlerinin ise beklemeyi tercih ettikleri duyuruldu.

Kanal İstanbul’dan önce gemi trafiği için önemli düzenleme!

Dün Karadeniz ile Marmara Denizi birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul'un güzergahı resmen açıklandı. "Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin Kurulmasına ve İşletilmesine İlişkin Yönetmelik"te önemli bir değişikliğe gitti. 

Samsun Çobanlı Halk İskelesi açılıyor!

Türkiye’nin kesintisiz uzanan en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan Samsun’da turistik gemi turlarının yanaşacağı Çobanlı Halk İskelesi bir kaç gün sonra tamamen vatandaşların kullanımına açılıyor.

Samsun Çobanlı Halk İskelesi inşaatı sona yaklaştı!

Türkiye’nin kesintisiz uzanan en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan Samsun’da turistik gemi turlarının yanaşacağı Çobanlı Halk İskelesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Doğu Karadeniz'e sezonun ilk kruvaziyeri Alman turist getirdi!

Doğu Karadeniz'e bu sezon gelen ilk kruvaziyer gemisi olan ve Trabzon Limanı'na demirleyen Bahama bayraklı, 250 metre uzunluğundaki "Hamburg" isimli gemi, 265 Alman turist taşıyor.

Batı Karadeniz'de petrol sondajı yapılacak!

TPAO ile Shell ortaklığında Batı Karadeniz'de petrol sondajı yapacak gemi İstanbul Boğazı'ndan uğurlandı. Yerli sismik geminin de martta denize ineceğini söyleyen Bakan Yıldız "Bu bölgeden umutluyum" dedi

Karadeniz’de petrol arayışı sürüyor!

Shell ve Türkiye Petrolleri, petrol ve gaz aramak üzere Karadeniz’de 2 bin metre derinlikte kuyu açacak. Karadeniz’in batısında sondaj yapacak olan gemi İstanbul’dan yola çıktı.

Gemi turlarında erken rezervasyon başladı!

Gemi turlarında erken rezervasyon indirimleri başladı. Seyahati kolaylaştıran avantaj sunan Cruise turu ile 1 haftada 5 - 6 ülke görme şansı var. Cruise turları, yüzde 20'ye varan fırsatlar sunuyor.

Ahmet Yazıcı: Gemi turlarında Türk konsepti oluşturuldu!

Dünya genelinde yaklaşık 21 milyon kişinin tercih ettiği cruise turlanna Türk turistlerin de ilgisi her geçen gün artıyor. Etstur Cruise Departmanı Müdürü Ahmet Yazıcı cruise gemilerinde 'Türk konseptinin' oluşturulduğunu ifade etti

3. Karadeniz Limanları konferansı dünya liderlerini bir araya getirdi!

3. Karadeniz Limanları ve Denizcilik Konferansı, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ nin desteğiyle denizcilik ve liman sektörünün önde gelen yerli ve yabancı temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

2014'te tatilcilerin gözdesi mavi yolculuk oldu!

Tatilcilerin gözdesi mavi yolculuk oldu. Pronto Tour Satış ve Pazarlama Müdürü Özkar, "Gemi turları 2008'den bu yana her yıl yüzde 100'ün üzerinde bir ivmeyle büyüyor" dedi

Tatilcilerin gözdesi mavi yolculuk oldu!

Gemi turlarının avantajı fark edildi. Makul ücretlerle seyahat edilebileceği artık biliniyor. 4-5 ülke görüp daha ucuza bir tatil yapmak söz konusu" Türk seyahatseverlerin gemi seyahatine ilgisi katlanarak artıyor.

Sarp Özkar: Gemi turları 100'ün üzerinde bir ivmeyle büyüyor!

Pronto Tour Satış ve Pazarlama Müdürü Özkar "Gemi turları 2008'den bu yana her yıl yüzde 100'ün üzerinde bir ivmeyle büyüyor. Gemi turlarının avantajı fark edildi" dedi.

Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor!

Kültür turizminde marka olan, son yıllarda ise denize kıyısı bulunmamasına karşın kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor...

karadeniz gemi turları türkiye Haberi

karadeniz gemi turları türkiye


Karadeniz’e gemi turları düzenleyen uluslararası turizm şirketlerinin rotalarını Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan limanlarına çevirmesine neden oldu.


 Karadeniz’de gemi turları düzenleyen uluslararası turizm şirketleri, gezi güzergahlarını Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan’daki limanlara kaydırdı. Azamara, Oceania, Regent Seven Seas, Windstar ve MSC Cruises gibi şirketlerin, Ukrayna’daki gelişmeler üzerine Karadeniz’deki gemi güzergahlarını değiştirdiği kaydedilirken, bazı turizm şirketlerinin ise beklemeyi tercih ettikleri duyuruldu.


ABD merkezli, yat gezileri konusunda dünyanın en ünlü referans sitelerinden ‘cruisecritic.com’, Ukrayna’daki gelişmeler üzerine gemilerin Karadeniz sahillerindeki Odesa, Sivastopol ve Yalta’ya uğramaya ara verdiklerini duyurdu. Site, yeni güzergahları Türkiye’de Amasra, Samsun, Bartın ve İstanbul, Yunanistan’da Volos ve Nafplion, Bulgaristan’da ise Varna olarak yazdı.


‘Bu kaymaları çok pozitif görmemeliyiz’


Karadeniz’in kruvaziyer turizm anlamında şu an işlevsel olmadığını, mevsimin mayıs ayında başlayacağını ifade eden Tura Turizm Yönetim...