29 / 04 / 2024

Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor!

Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor!

Kültür turizminde marka olan, son yıllarda ise denize kıyısı bulunmamasına karşın kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor...



Kültür turizminde marka olan, son yıllarda ise denize kıyısı bulunmamasına karşın kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor. 


Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 strateji planı çerçevesinde Amasya'da 1 milyon turist ağırlamayı düşündüklerini belirtti. Geçen yıl şehre 460 bin ziyaretçinin geldiğini anımsatan Kaya, 2023 hedeflerine hızla ulaşmak için ildeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Amasya'nın kültür turizmiyle ön plana çıktığını ancak özellikle av turizminde de marka olmaya başladığını anlatan Kaya, şöyle konuştu: "Geçen yıl 13 yabancı tur, av turizmi için Amasya'ya geldi. 


İlimizin denize kıyısı olmamasına rağmen gemi turizminden yararlanan ender illerden biri. Samsun limanına gelen gemilerin yolcularını otobüslerle Amasya'ya getiriyoruz. Sekiz saat ağırlıyoruz ve tekrar Samsun'a ulaşmalarını sağlıyoruz. 2013 yılında bu şekilde 13 kruvaziyer gemisi geldi.


Ekonomi Gazetesi 



Geri Dön