28 / 04 / 2024

Karaca Mağarası'nı 2014 yılında 62 bin kişi gezdi!

 Karaca Mağarası'nı 2014 yılında 62 bin kişi gezdi!

Sarkıt ve dikit yoğunluğu ve tavan yüksekliği bakımından dünyanın sayılı mağaralarından biri olan Karaca Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Karaca Mağarası'nı 2014 yılında 62 bin kişi ziyaret etti.




Sarkıt ve dikit yoğunluğu ve tavan yüksekliği bakımından dünyanın sayılı mağaralarından biri olan Karaca Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.


Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırlarında bulunan dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarası'nda turizm sezonu sona erdi. 15 Nisan'da ziyarete açılan mağarayı 15 Kasım tarihine kadar toplam 61 bin 920 kişi ziyaret etti. İl Özel İdaresi tarafından işletilen mağaraya gelen yerli ve yabana turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 10 oranında artış olduğunu belirten II Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, 150 milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilen mağaranın şehrin en önemli turizm merkezi olduğunu söyledi. Gümüşhane'nin en önemli turizm potansiyeli olan Karaca Mağarasının aynı zamanda bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren Akdoğan, "Yeşil Yol projesiyle çok sayıda yayla ve turizm değeri taşıyan bölgeleri birbirine bağlama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Karaca Mağarası da çeşitli rotaların kesişme noktası konumunda yer alıyor" dedi. 


Türkiye 



Geri Dön