06 / 05 / 2024

Karadeniz İç Anadolu demiryolu

Karadeniz İç Anadolu demiryolu

Giresun'un Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak demiryolu projesindeki güzergahta yer almaması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hayata geçireceği projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak...

Karadeniz için stratejik eylem planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, "Tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz." dedi.

Doğu Anadolu'ya 7 dev ulaşım projesi müjdesi!

Kara yolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum sınırları içerisinde yapımı süren 7 tünelle Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak.

İşte Doğu Anadolu'daki 6 dev ulaşım projesi!

Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum sınırları içerisinde 6 tünel projesi devam ediyor. Projelerle, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak.

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz tren hattıyla bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Projeler hakkında bilgi veren Arslan, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in tren hattıyla birbirine bağlanacaklarını söyledi.

Karadeniz'in virajları 'Dereli' ve 'Eğribel' projeleriyle aşılacak!

Doğu Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan ana güzergahlardan biri olan 13 köprü ve 6 tünelden oluşan Dereli Yolu ile Eğribel Tüneli tamamlandığında sürücüler iç bölgelere ulaşımdaki virajlardan kurtulacak.

Karadeniz-Akdeniz Yolu 2017’de hizmete girecek!

Anadolu üreticisini Akdeniz limanlarına, Akdeniz narenciyesini kuzey pazarlarına bağlamayı amaçlayan ve 2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu 2017’de hizmete girmesi planlanıyor...

Titanic Hotels Karadeniz'de ilk otelini bu yıl açacak!

55 milyon euroluk yatırımla golf turizmine giren Titanic Grubu, uluslararası bir zincir olmayı hedefliyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Aygün, "Anadolu'da franchise vermeye başlayacağız. Karadeniz'de ilk otelimizi bu yıl açıyoruz" dedi

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin ilk etabı ulaşıma açıldı!

İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabının ulaşıma açıldığı bildirildi.

Karadeniz-Akdeniz Yolu yıl sonunda açılacak!

Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabının, yıl sonu itibarıyla açılacağı belirtildi. Proje'nin ikinci etabının 2016, üçüncü ve son etabının ise 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Karadeniz Akdeniz projesinde Ordu-Sivas arası 45 dakika olacak!

Padişah 2’nci Abdülhamid döneminde planlanan ve Karadeniz’i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak projenin birinci etabında sona gelindi.

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi 2017'de faaliyete geçecek!

Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabında sona gelindi,

Karadeniz İç Anadolu demiryolu Haberi

Karadeniz İç Anadolu demiryolu

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun'un Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak demiryolu projesindeki güzergahta yer almamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tığlı, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tığlı, ''Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’nin internet sayfasında, 2018 yılında yapımına başlanması planlanan 16 demiryolu hattından birinin Erzincan - Gümüşhane - Trabzon arası demiryolu hattı olduğu belirtilmiştir.

Giresunluların 100 yıldır özlemini duyduğu demiryolu hattı için iktidar mensupları, 17 yıldır yapılan her seçim öncesi dönemde vaat edilen demiryolu hattı projesinden Giresun ilinin çıkartılması karşısında yaşadığı hayal kırıklığı büyük olmuştur.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) 2014-2018 Eylem Planında güzergâhlar arasında Giresun’un yer almadığı, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları, odalar ve meslek kuruluşları tarafından hatırlatılırken, iktidar tarafından ilimize seçim vaadi olarak tekrarlanmaya hâlâ...