18 / 05 / 2024

karadeniz nükleer santralinin maliyeti

karadeniz nükleer santralinin maliyeti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili gerekli önemleri almamış olsaydık ithalata olan bağımlılığımız 60 milyar dolar değil yaklaşık 80 milyar dolar civarında olurdu" dedi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin saha raporu tamamlandı!

Akkuyu Nükleer Güç Santralinin inşaat lisansı başvurusu için ön koşul olan rapor saha parametreleri raporu onaylandı. Başvurunun TAEK tarafından değerlendirmeye alınması için bu şartın yerine getirilmesi zorunlu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

3 ülke ortak nükleer enerji santrali kuracak!

Üç Baltık ülkesi Litvanya, Letonya ve Estonya’nın ortak kurulacak olan nükleer enerji santralinin gerçekleşmesi için görüş birliğinde ve kararlılığında oldukları belirtildi.

Yıldız: Akkuyu nükleer santrali takviminde değişiklik yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu nükleer santralinin tamamlanması ile ilgili, "Şu anda takvimde Rosatom tarafından, tarafımıza öngörülmüş bir değişiklik bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Japonya'nın Sinop'a kuracağı nükleer santralin anlaşması kabul edildi!

Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşman bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi..

Sinop’taki nükleer santrale ‘jet’ onay!

Türkiye’de hayatı felç eden elektrik kesintisinin yaşandığı gün, TBMM Genel Kurulu, Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören anlaşmayı sabaha karşı kabul etti.

Japonlar Sinop'ta nükleer santral kuracak!

Japonya tarafından Sinop'ta Türkiye'nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşma bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatı bir türlü başlayamıvor. Son olarak Rusların Akkuyu'da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor.Rus şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, inşaat işlemlerine başlamak için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (

Sinop Nükleer Santrali'nin anlaşması TBMM'ye gönderildi!

Sinop'ta inşa edilmesi planlanan ikinci nükleer santral için Japonya ile imzalanan anlaşmalar Meclis onayına gönderildi. 2023 yılma kadar iki nükleer güç santralinin devreye alınması hedefleniyor..

Nükleer karşıtlarından Akkuyu NGS ÇED Raporu'na itiraz geldi!

Mersin Nükleer Karşıtı Platform ( NKP ) üyeleri, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek nükleer güç santralinin ÇED (çevresel etki değerlendirmesi) raporuna ilişkin itirazda bulundu.

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiliyor!

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz' de kürek çekiliyor. Sinop'ta kurulması planlanan nükleer enerji santralini protesto etmek için Karadeniz'de kürek çeken Hüseyin Ürkmez, Amasra’ya kadar ulaştı.

3. nükleer için de Sinop gündemde!

Türkiye’nin ilk nükleer santralinin Mersin Akkuyu’da kurulmasına yönelik çalışmalar devam ederken, üçüncü santral için de harekete geçildi. Enerji yönetiminden alınan bilgilere göre 3’üncü santral için çeşitli noktalarda saha incelemesi yapılıyor.

Akkuyu nükleer santralinin inşaatı yaza başlıyor!

Rusya Atom Enerjisi Kurumu'nun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS AŞ Operasyon Müdürü Oleg Titov, Nisan-Mayıs aylarında santral ile ilgili Türk makamlarından ÇED'i alır almaz inşaata başlayacaklarını belirtti.

karadeniz nükleer santralinin maliyeti Haberi

karadeniz nükleer santralinin maliyeti


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin ocak ayı toplantısında yaptığı konuşmanın ardından İSO üyelerinin sorularını yanıtladı.  


Enerji ve elektrik fiyatlarının genellikle pahalı olduğu yorumları üzerine Yıldız, elektriğin de doğalgazın da bir değeri olduğunu, Eurostat verilerine göre 28 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke arasında Türkiye'nin doğalgazı en ucuza alan ülke olmadığını ama en ucuza satan ülke olduğunu söyledi.  


Kendisinin de Bakan olarak elektriğin yarı fiyatında olmasından memnuniyet duyacağını ifade eden Yıldız, "Elektrik fiyatı bir paradoksu içerir; üreticilerin daima ucuz, tüketicilerin ise pahalı bulduğu bir kalemi üretme işidir. Enerjide her konuşulan kelimenin bir bedeli vardır. Almanya'da rüzgar çok iyi; ama bunun karşılığı 17 milyar avro sübvansiyondur. Güneşler de çok güzel yapılıyor, ama 30 milyar avro...