30 / 04 / 2024

Karadeniz Sinop

Karadeniz Sinop

Sinop turizmi, kamu desteğiyle önemli sorunlarını geride bırakarak Karadeniz turizminin cazibe merkezini oluşturuyor. Özellikle yol standartlarının yükselmesi ile Sinop her yöne 1 saat uzaklıkta, İstanbul'a bir saat, Samsun'a 1 saat mesafededir.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne yapılan ek bina meclis gündeminde!

Sinop Atatürk Devlet Hastanesine yapılan ek binanın taahhüt edilen teslim tarihinde faaliyete geçmemesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Karadeniz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sinop Durağan Devlet Hastanesi inşaatı durdu mu?

Durağan Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, hastane inşaatına ilişkin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a 4 soru sordu..

Sinop Ayancık'taki karayolu sorunu TBMM'de!

Sinop Ayancık karayolunun heyelan nedeniyle kapanan bölümüne ilişkin CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, laştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a soru sordu..

Karadeniz'de konaklama merkezlerindeki doluluk yüzde 100'e ulaştı!

Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve sahilleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesi ile Karadeniz'in kadim kenti Sinop'taki turizm işletmelerinde "bayram yoğunluğu" yaşanıyor.

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

Sinop'un turizmde geleceği nasıl olacak?

Sinop turizmi, kamu desteğiyle önemli sorunlarını geride bırakarak Karadeniz turizminin cazibe merkezini oluşturuyor. Özellikle yol standartlarının yükselmesi ile Sinop her yöne 1 saat uzaklıkta, İstanbul'a bir saat, Samsun'a 1 saat mesafededir.

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiliyor!

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz' de kürek çekiliyor. Sinop'ta kurulması planlanan nükleer enerji santralini protesto etmek için Karadeniz'de kürek çeken Hüseyin Ürkmez, Amasra’ya kadar ulaştı.

Karadeniz, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı!

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre,Kruvaziyer seferlerinin Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi.

TOKİ Sinop Ayancık Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi yarın!

Sinop İli Ayancık İlçesi 50 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Karadeniz Sahil Yolu'nun imar planı 8 yıl sonra iptal edildi!

Radikal gazetesinden Serkan Ocak'ın haberine göre Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu hizmete açılan Karadeniz Sahil Yolu'nun imar planlarını iptal etti. Ama plansız kalan yolu yıkmak mümkün değil.

Karadeniz Sahil Yolu planı 8 yıl sonra iptal edildi!

Karadeniz Sahil Yolu projesinin Fındıklı ve Ardeşen geçişlerine yargıdan iptal kararı çıktı. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından yapılan imar planına karşı Fındıklı ve Ardeşen'de yaşayanlar 2005 yılında Danıştay'a ayrı ayrı dava açtı...

Sinop ada projesi için olumlu yanıt gelmedi!

Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop'un bir kanalla ikiye bölünerek ada haline getirilmesini öngören proje için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'nün olumlu görüş bildirmediğini söyledi...

Arap turistlerin yeni gözdesi Doğu Karadeniz!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Uzmanı Fikri Akkaya, Arap turistlerin son yıllarda Türkiye’ye yoğun bir şekilde geldiğini söyledi. Turistleri İstanbul, Bursa, Yalova ve Doğu Karadeniz gibi hemen her şehirde görmek mümkün...

Karadeniz Sinop Haberi

Karadeniz Sinop

Havaalanı ve cruise limanı ile turizmde entelektüel boyut kazanmış olup özellikle zengin turistler bu yolla Sinop'u tercih etmektedirler, Ankara Samsun gibi metropol illerin sahili konumundayız. Karadeniz'in tek tatil beldesi olan yaklaşık 5000 yatak kapasitesi ile günübirlik de olsa 1 milyon insan ağırlıyor bu yoğunlukla Karadeniz'de lider konumunda. Otellerdeki yetersizlik ev pansiyonculuğu, çadır turizmi ve karavan turizmi ile kapatılmaya çalışılıyor. Sinop, öz kaynakları zengin olan bir şehir değil. Butik bir şehiriz, kentin her noktası yürüme mesafesinde ve trafik lambası olmayan tek şehir konumundayız. Sinoplular trafik lambasını nimet değil, külfet olarak görüyor. Sahilleri oldukça temiz 175 km'lik sahil bandına sahibiz. Bunun 100 kmsinde rahatça denize girilebiliyor. Az tuzlu suyu ve ılıman Akdeniz iklimi ile turizmde önemli bir potansiyel Sinop. Liman kenti...