03 / 05 / 2024

Karadeniz yayla kaçak yapı

Karadeniz yayla kaçak yapı

Doğu Karadeniz'de yaylalarda tespit edilen Kaçak yapılar ile mücadele sürüyor. Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor.

Yaylalarda kaçak yapılaşma durduruldu!

Doğu Karadeniz'de, imar kirliliği ve kaçak yapılaşmanın önüne geçirilmesi için denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Karadeniz'de kaçak yapılarla mücadele TBMM'de!

Karadeniz Bölgesi'nde mera ve yayla alanlarında kaçak yapılarla mücadele meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon'da yaylalardaki 9 kaçak yapının inşaat temeli kapatıldı!

Trabzon Köprübaşı'ndaki yaylalarda bulunan 9 kaçak yapının inşaat temeli doldurularak kapatıldı. İş makineleri yayla ve meralardaki kaçak yapıların yıkımı için bölgede çalışmalar yaptı...

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Kaçak yapılaşmaya sıkı takip!

Karadeniz Bölgesi'nde, yaz aylarında yaylalara çıkanlar, milli park, doğal sit ve mera alanlarına tüm koruma tedbirlerine karşı kaçak yapılar inşa ediyor. Valilikler ise yaylalarda sıkı takibe başladı.

Karadeniz'de yine kaçak yapılar yükseliyor!

Karadeniz Bölgesi'nde kaçak yapılar yükselmeye devam ediyor. Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Korkmaz, kaçak binalar için verilen yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı söylüyor.

Doğu Karadeniz'de 170 bin kaçak yapı için imar barışına başvuruldu!

İmar barışından Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda kaçak yapısı bulunan vatandaşlar da faydalanabiliyor. Bu kapsamda yaklaşık 170 bin kişi imar barışına başvuruda bulundu...

Giresun'da kaçak yapılar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere geçen ay gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki yaylalarda kaçak yapılan yayla evlerine yönelik yapılan yıkımların ardından Giresun Valiliği de harekete geçti.

Yaylalardaki kaçak binalar yıkılıyor!

İmar Barışı’nı fırsata dönüştürmek isteyenlerin Doğu Karadeniz’deki yaylalara 31 Aralık 2017 tarihinden sonra inşa ettiği kaçak binalar

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Yaylalardaki kaçak yapıların yıkım çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkat çekti..

Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Doğu Karadeniz'de yaylalarda tespit edilen Kaçak yapılar ile mücadele sürüyor. Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor.

Sisdağı Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Trabzon ve Giresun'un ortak olarak kullandığı Sisdağı Yaylası'nda kaçak olan 11 ev yıkıldı. Doğu Karadeniz'in yaylalarında evi olan vatandaşlar tedirgin oldu...

Kırklareli Kıyıköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde SİT alanında ruhsatsız ve kaçak yapılar belediye ekiplerince yıkıldı. Yapı sahipleri ile görevliler arasında çıkan tartışma jandarma ekiplerince önlendi.

Karadeniz yayla kaçak yapı Haberi

Karadeniz yayla kaçak yapı

Bölge illerinde valilikler tarafından yaylalardaki kaçak yapıların tespiti hakkında açıklamalar yapıldı. Ekipler, yaylalarda tespit edilen kaçak yapıların yıkımlarını gerçekleştiriyor. 


Turizm açısından büyük önem taşıyan Karadeniz yaylalarında doğal yapısının korunması amacıyla kaçak yapılar için yıkım kararı verildi. 


Başta Trabzon olmak üzere, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Rize'de kaçak yapı yıkım çalışmaları devam ettiriliyor. 


Tespit edilen evlerin yıkımı için çalışmalar yapılırken, yıkım  kararına bazı yöre sakinleri tarafından tepki...