04 / 05 / 2024

Karadeniz yayla turizmi

Karadeniz yayla turizmi

Havaların soğumasıyla buralarda yaşayan vatandaşların dönüş yapmaya başladığı Karadeniz yaylaları, karla birlikte oluşan eşsiz doğal güzelliğin tadını çıkarmak isteyenlerin tercihi oluyor. Karadeniz yaylaları, doğa tutkunlarının vazgeçilmezi.

Karadeniz'de kaçak yapılarla mücadele TBMM'de!

Karadeniz Bölgesi'nde mera ve yayla alanlarında kaçak yapılarla mücadele meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karadeniz yaylalarında 'bungalov' furyası!

Doğu Karadeniz yaylalarında bu kez de 'bungolav' adı verilen tek katlı ahşap yapılar inşa edilmeye başlandı. Beton yapılar gibi yıkılmayacağını düşünenler, birkaç günde yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlara bungolav evler yapıyor.

Giresun'a Karadeniz Mahallesi Projesi geliyor!

Giresun’un yayla turizmine katkı sağlayacak yeni bir proje daha hayat buluyor. Yöre kültürünün yakından tanıtılacağı "Karadeniz Mahallesi Projesi"nin çalışmaları sürüyor.

Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor!

Ordu’nun turizm merkezi Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek tatil köyü, yılın 12 ayı yayla turizmi yapılmasına fırsat sağlayacak.

Kaçak yapılan yayla evi yıkılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'e Körfez ülkelerinden ilgi olduğunu vurgulayarak, bölge turizmi için çok önemli olan yaylalarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Bursa'ya Natural Park inşa ediliyor!

Bursa'nın Keles ilçesine yayla turizmi tesisi yapılıyor. Bungalov tarzı evlerde kalanlar, organik ürünler yetiştirip, okçuluk, balıkçılık, at biniciliği ve safari gibi faaliyetler yapabilecek.

Doğu Karadeniz turizmi yatırımcılarını bekliyor!

Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Doğu Karadeniz, turizm taleplerinin karşılanabilmesi için yatırımcılardan destek bekliyor. Yapılan açıklamada, son yıllarda dünyanın dört bir yanından insanların tatil için Türkiye'ye geldiğini belirtildi.

Denizli Çameli Yaylası turizmin başkenti olacak!

Hollanda, Fransa ve İngiltere'den tur şirketi yetkilileri Çameli'yi ziyaret etti. Avrupa ve Asya'nın yayla kenti olarak Çameli'yi seçtik diyen yetkililer alternatif turizm için yapılacak yatırımlarla Çameli'nin Yayla Turizmi'nin başkenti olacağını ifade e

Arap turizmi Karadeniz'e kaydı!

Geçen sene 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan ve bu sayıyı 2015 yılı itibarıyla 1 milyon çıkarmayı hedefleyen Bursa, Arapların Karadeniz'i tercih etmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Temel Uzlu: Batı Karadeniz'de yeşil yol projesi turizmi artıracak!

TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, 'Yeşil Yol' projesinin Karadeniz'in turizm potansiyelini önemli ölçüde arttıracağını belirtti.

Kruvaziyer turizmi Karadeniz'de arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı da 2 kat arttı.

69 milyon dolarlık SKY Tower, Karadeniz turizmine katıldı!

Karadeniz Bölgesi'nde turizmi canlandırmayı hedefleyen adımlardan biri, 69 milyon dolarlık yatırımla atıldı. Bölgenin en büyük turizm yatırımı olarak değerlendirilen Sky Tower Karadeniz turizmine katkı sağlayacak.

Denizli teleferiğe kavuşuyor!

Kentin prestij projelerinin basında gelen yayla turizmi ve teleferik projesinde sona yaklaşıldığını müjdeleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ''Denizli, bölgedeki ilk teleferiğe kavuşuyor'' dedi.

Karadeniz yayla turizmi Haberi

Karadeniz yayla turizmi

Havaların soğumasıyla buralarda yaşayan vatandaşların dönüş yapmaya başladığı Karadeniz yaylaları, karla birlikte oluşan eşsiz doğal güzelliği görmek isteyenlerin tercihi oluyor.


Eşsiz doğal güzelliği ve temiz havasıyla Karadeniz yaylaları, doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alırken, ilkbaharla birlikte buralara çıkan köylüler de havaların soğumasıyla geri dönmeye başladı.


Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı yaylasından dönen vatandaşlardan Pamuk Karakaya, Mayıs ayında yaylaya çıktığını belirerek, havaların soğumasıyla köyüne geri döndüklerini söyledi.


Yaklaşık 7 ay boyunca hayvanlarını otlatmak amacıyla yaylada kaldığını anlatan Karakaya, "4 veya 5 ay köyde kaldıktan sonra yine yaylaya çıkacağım. Bu yolculuğa alıştık. Hava şartları iyi oldukça yaylada güzel bir zaman geçiriyoruz" diye konuştu.


Yaylaya gezmeye çıkan Cesur Eren ise ailesi ve dostlarıyla zaman zaman stres atmak ve doğayla başbaşa kalmak için Çambaşı yaylasına çıktıklarını...