01 / 05 / 2024

Karadeniz yaylaları imara mı açıldı

Karadeniz yaylaları imara mı açıldı

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.

Karadeniz yaylalarında ikinci yıkımlar başladı!

Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmalarıyla gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' haricinde kalan, 31 Aralık 2017 tarihinin ardından inşa edilen yapılar yıkıldı.

3 ildeki 15 yaylanın imara açılması kararı meclis gündeminde!

Amasya ve bazı illerdeki yaylaların imara açılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tuncer, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

3 şehirde 15 yayla imara açıldı! Aralarında dünyaca ünlü yaylalar da var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yer alan karara göre 3 ildeki toplam 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Yayla olmaktan çıkarılan bölgelerin imara açılacağı belirtilirken, statüsü değiştirilen yaylalar arasında Trabzon'daki dünyaca ünlü Hıdırnebi Yaylası da yer alıyor. 

Yaylaların imara açılması TBMM'nin gündeminde!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaylaların imara açılmasıyla yaylacılık ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların mağduriyetlerini meclis gündemine taşıdı.

Doğa alanlarında 'bungalov' yapımı yasaklandı!

Nitelikli doğal koruma alanlarına hem bungalov hem entegre tesis yasağı getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van’dan Denizli’ye, Karadeniz yaylalarından Toroslar’a uzanan 262 bin hektarlık 247 nitelikli doğal koruma alanında artık bungalov yapımı yasaklandı.

Karadeniz yaylalarında 'bungalov' furyası!

Doğu Karadeniz yaylalarında bu kez de 'bungolav' adı verilen tek katlı ahşap yapılar inşa edilmeye başlandı. Beton yapılar gibi yıkılmayacağını düşünenler, birkaç günde yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlara bungolav evler yapıyor.

Çamlıhemşin imara mı açılıyor?

Karadeniz bölgesindeki yaylaları imara açmak için adım atıldı.Rize Çamlıhemşin'de tepkilere rağmen süren 'Yeşil Yol' çalışmaları için yaylalar imara açılacak.Yaylaların mera statüsünün ortadan kaldırılacağı söyleniyor.

Meralardaki imar barışı için yeni düzenleme!

Karadeniz yaylalarında mera alanlarına inşa edilen kaçak yapılar için başvuruda bulunan ve 'Yapı Kayıt Belgesi' alanlarla ilgili yeni düzenleme yapılıyor.

Yaylalarda imar affına başvuru sayısı 100 bini geçti!

TOD (Türkiye Ormancılar Derneği) tarafından hazırlanan rapora göre, Karadeniz yaylalarında yapılan ve yaylaların doğal yapısını bozan kaçak yapıların affı için yapılan başvuru sayısı 100 bini geçti.

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

Doğu Karadeniz yaylaları için imar barışı başvurusu!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı uygulaması, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hareketlenmeye neden oldu. Bölgede inşa edilen ve yıkım kararı alınan 4 bini aşkın kaçak yapı için vatandaşlar başvuru yapmaya başladı.

Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı!

Türk sinema ve dizi oyuncusu ünlü Berrak Tüzünataç, Karadeniz yaylalarından ev alan ünlüler arasına girdi. Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı.

Karadeniz yaylaları imara mı açıldı Haberi

Karadeniz yaylaları imara mı açıldı

Turizmde gelecek vadeden Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın verilerine göre, Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor. Karadeniz yaylalarını çirkinleştiren bina sayısı her yıl biraz daha artış gösteriyor. Trabzon’un en çok ilgi çeken yaylalarının başında gelen Sultanmurat, Limonsuyu, Şekersu, Öküzlü, Hanofer, Başpınar ve Büyük Harman ile Cunis yaylaları giderek otantik kimliğinden çıkıyor ve beton yığını haline geliyor. Bölge turizmcilerinden İsmail Sezgin, “Son yıllarda insanların artık kıyı turizminden çok, yayla turizmine yöneldiğini belirterek, “En çok ilgi gören yaylalar da Karadeniz yaylaları. Ama yaylalarda gördüğümüz manzara bizi üzüyor” dedi. Sezgin, yaylalarda yasalara uygun yapılar yapılmasını istediklerini ifade etti.


Turizmciler de şikayetçi 


Bölgedeki turizmcilerde durumdan şikayetçi. Kaçak yapılaşma ve...