18 / 05 / 2024

Karadenizde restore edilecek olan tarihi binalar

Karadenizde restore edilecek olan tarihi binalar

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA), bölgede turizmin ön plana çıkarılması çalışmaları kapsamında Ordu'dan Artvin'e kadar kültür, turizm ve yöresel mimari değerleri restore edilecek.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Ankara İçkale'de 234 konut restore edilecek! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi”nde çalışmalar tamamlanmak üzere. 2.etap için ihale yapılacak projede 234 konut restore edilecek. 

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi restore edilecek!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hulusi Kentmen'in Kocaeli İzmit'te bulunan evi restore edilecek. Ev, restore çalışmalarının ardından sanat evi olarak hizmet verecek. 

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve BİNAA Toplum Kalkınma Derneği iş birliğiyle Zeytin Dalı Harekatı Güvenli Bölgesi'nde bulunan Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

Karadenizde restore edilecek olan tarihi binalar Haberi

Karadenizde restore edilecek olan tarihi binalar

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Doğu Karadeniz, doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle turistlerin ilgi odağı oluyor. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Doğu Karadeniz'in, bölgede farklı alternatiflerin oluşturulması amacıyla 300 milyon liralık harcama öngörülen projeyle bölgenin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılarak turizmde ön plana çıkarılması amaçlanıyor. 



TURİST SAYISI GEÇEN YIL 2013'E GÖRE YÜZDE 25 ARTTI 

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının bir önceki yıla göre 2014 yılında yüzde 25 artarak 5 milyonu aştığını söyledi. Turizm potansiyelini artıracak projeler geliştirdiklerini belirten Kaldırım, temel amaçlarının, bölgedeki kültür, turizm ve yöresel mimari değerlerini turizme kazandırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak olduğunu anlattı. 



Bölgede farklı alternatifler oluşturulması ve turizmi...