16 / 05 / 2024

Karadiğin Deresi

Karadiğin Deresi

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası uygulamaya başlanıldığında bütün bölgelere Konya merkezdeki yatırımların aynısını, aynı kalitede taşıyacaklarını söyledi...

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

Fırtına Deresi imara mı açıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Çamlıhemşin Fırtına Deresi kenarında yer alan alana toplu konut, turizm, ticaret ve cami alanı yapımı için acele kamulaştırma kararı aldı.

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB Riva Deresi için DSİ'ye yer teslimi yapmadı iddiası!

İstanbul için büyük önem taşıyan Riva Deresi’nde İBB tarafından yer teslimi yapılmadığı, bu yüzden DSİ’nin ıslah çalışmalarının yarım kaldığı ileri sürüldü...

Ekrem İmamoğlu'ndan DSİ'ye Riva Deresi yanıtı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Riva Deresi’ndeki kirlilik tartışmasına ilişkin “İBB kamulaştırma yapmadığı için ıslah çalışmasına başlayamıyoruz” açıklamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu: Riva Deresi için ihaleye çıkacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Riva Deresi’ndeki kirlilikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, bölgedeki kağıt fabrikasından dereye akan balçık haldeki atık suları yerinde gözlemledi ve "Bu ne kepazelik ya. Yapamıyorlarsa işi, bıraksınlar biz yapalım” diye konuştu.

Kanal Riva için düğmeye basıldı!

Kanal Riva olarak da bilinen Riva Deresi projesi için start verildi. 29 kilometrelik dere yatağındaki çalışmalar için ÇED başvurusu yapıldı

Trabzon Çal Mağarası'na seyir terası inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası’na, seyir terası inşa ediyor.

Ordu Üniversitesi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsünün etrafında bulunan Çırçıp Deresi’nin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ODÜ Barajı'nın yapımında sona gelindi. Proje kapsamında baraj setinin inşaatı tamamlandı.

Bitlis'e AVM inşa edilecek!

Bitlis'in tarihi mekanlarının gün yüzüne çıkarılması ve Bitlis deresi üstündeki iş yerlerinin yıkılması çalışmaları kapsamında 51 dönüm arazi üzerine kurulan iş merkezini ziyaret etti.

Asar Deresi için Mega Proje hazırlandı!

Düzce Belediyesi tarafından kent merkezinden geçen Asarsuyu Deresi için Mega Proje hazırlandı.

Sadabad Deresi ıslah projesi ile Kağıthane değerlenecek!

Ege Yapı, Sadabad Deresi'nin kıyısında 820 milyon lira değerinde konut projesi inşa ediyor. Kağıthane'nin ulaşım akslarının kesişim noktasında olduğunu belirten İnan Kabadayı, "Sadabad Deresi ıslah projesi tamamlanınca bölge bambaşka bir çehreye bürünecek" dedi.

Karadiğin Deresi Haberi

Karadiğin Deresi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Karadiğin, Karadiğin Deresi, Çayırbağı ve Pamukçu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Karadiğin’de düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları, Meram Belediyesi yöneticileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran ve mahalle muhtarları katıldı.


Mahalle sakinlerine aşure ikram eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgenin bundan sonraki süreçte öne çıkacağını söyledi. Hatunsaray’ı da içine alan Gökyurt bölgesinin gerek su kaynakları, gerek coğrafi konumu ve tarihi yerleşim yerleriyle gündem olacağını kaydeden Başkan Akyürek, bölgenin Konya’nın en kıymetli alanlardan biri haline geleceğini vurguladı.


BÜTÜN BÖLGELERİMİZE MERKEZDEKİ YATIRIMLAR GELECEK


Yeni Büyükşehir Yasası uygulamaya başlanıldığında eski belde statüsünde olup mahalle olan yerleşim yerlerinin şehir merkezine bağlanan yollarının...