11 / 05 / 2024

karagöl turizme açılıyor

karagöl turizme açılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Karagöl ve çevresi, Ovacık'ın turizm potansiyelini önemli ölçüde arttıracak. Çok güzel ve büyük bir tesis yapılacak. İhalesi yapıldı. 868 bin liraya mal oluyor...

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Bitlis'teki tarihi evler turizme kazandırılıyor!

7 bin yıllık geçmişi bulunan ve tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Bitlis'te, tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Anamur Köşekbükü Mağarası turizme yeniden açılıyor!

Mersin Anamur Köşekbükü Mağarası'nın yeniden turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor. Mağara 2 yıl önce meydana gelen orman yangınında çevresindeki mesire alanı tamamen yanmıştı.

Mardin Kalesi turizme açılıyor!

1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor.

Gölcük Gölü turizme açılıyor!

Isparta'nın 12 kilometre güneybatısında yer alaıı volkanik Gölcük Gölü turizme açılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Gölü'nün turizme açılması amacıyla 3 yıl önce çalışma başlattıklarını söyledi.

Efeler Konağı turizme açılıyor!

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen "Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor" projesi için Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata sözleşme imzaladı.

Manisa Kura Volkanları turizme açılıyor!

80’i aşkın sönmüş volkanı bulunan Kula, turizme açılıyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağı yapacaklarını kaydetti.

Geyik Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile son yıllarda doğaseverlerin dikkatini çeken Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak nitelendirilen Geyik Kanyonu'nu turizme kazandırılıyor.

Tarihi Zile evleri turizme kazandırılıyor!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandınlıyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel konu ile ilgili açıklama yaptı.

Ordu’nun yaylaları turizme açılıyor!

Ordu’da ekoturizmin öncüsü Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı Mahallesi’ndeki tarihi evler restore edilerek turizme açılıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekoturizm çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.

Borçka Karagöl turizme kazandırılıyor!

Borçka Karagöl Tabiat Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı doğrultusunda, toplantının açılış kısmında DKMP 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, alanın plan hükümleri ve yapılan Nazım ve Uygulama İmar Planları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

karagöl turizme açılıyor Haberi

karagöl turizme açılıyor


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karagöl ve çevresinin Ovacık'ın turizm potansiyelini önemli ölçüde arttıracağını söyledi.


Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Küçüksu köyü Karagöl Mahallesi'nde bulunan "Karagöl turizme kazandırılıyor" projesi çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.


Proje ile ilçenin kaderinin değişeceğini anlatan Şahin, "Proje tamamlandığında ilçe turizm merkezi haline gelecek. Karagöl ve çevresi, Ovacık'ın turizm potansiyelini önemli ölçüde arttıracak. Çok güzel ve büyük bir tesis yapılacak. İhalesi yapıldı. 868 bin liraya mal oluyor. Oraya ciddi bir ödenek temin ettik" diye konuştu.


Şahin, Karagöl'de turistik teras ve peyzaj çalışması ile Karagöl Trekking Parkuru oluşturulacağını dile getirerek,  Karagöl'ün doğal yapısını koruyarak turistik cazibe merkezi haline getirilmesini hedeflediklerini kaydetti.


Projenin ana faaliyet alanının spor, eğlence ve dinlence olduğunu anlatan Şahin, "Bu kapsamda...