05 / 05 / 2024

Karakaya Demiryolu Köprüsü nerede

Karakaya Demiryolu Köprüsü nerede

Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, “Demiryolu köprüsü üzerine karayolu köprüsünün yapılmasını bekliyoruz” dedi. Görgün, Karakaya karayolu köprüsünün yapılması halinde Malatya - Elazığ arasının 30 kilometre kısalacağını söyledi...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

Florya Demiryolu Alt Geçit Köprüsü imar planı askıda!

İstanbul Bakırköy ilçesi, Florya Demiryolu Alt Geçit Köprüsü Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden hızlı tren geçecek!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne uzanan yeni bağlantı yolu hizmete girdi. Başbakan Binali Yıldırım, açılıştaki konuşmasında, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinden ayrıca demiryolu da geçecek, hızlı tren de geçecek'' dedi.

Yavuz Sultan Köprüsü güzergahındaki 5 proje!

8 karayolu ve 2 demiryolu şeridi bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün güzergâhındaki projeler yatırımcının ilgisini çekiyor. İşte köprüye yakın 5 proje...

Devlet Bahçeli Köprüsü 1.5 yılda tamamlanacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, '' Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak. '' dedi.

Kerç Köprüsü'nün açılışı Aralık 2019'a ertelendi!

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından inşaatına başladığı Kırım'ı Rusya'ya bağlayacak Kerç köprüsünün demiryolu kısmının kullanıma açılış tarihi Aralık 2018'den Aralık 2019'a erteledi.

Kocaeli Valilik Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni valilik kompleksinin önünde projelendirdiği yaya köprüsünü tamamladı. Köprü, valilik, D-100, demiryolu ve 42 Evler Mahallesi’deki yaya trafiğinin karşıya geçişlerini sağlıyor.

Kocaeli Valilik Köprüsü'nde sona gelindi!

D-100 üzerine yapılan 5. Yürüyen merdivenli, engelli asansörlü yaya köprüsü; Kocaeli Valiliği, D-100, demiryolu ve 42 Evler Mahallesi yaya trafiğinin geçişlerini sağlayacak.

Türkiye'nin en uzun köprüsü Adana'da inşa edilecek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Nehri üzerinde 6 şeritli yol, çift hatlı demiryolu olacak şekilde Türkiye’nin en uzun köprüsünün temelini ise 30 Mart’ta atacaklarını açıkladı.

Karakaya Demiryolu Köprüsü nerede Haberi

Karakaya Demiryolu Köprüsü nerede


Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, “Demiryolu köprüsü üzerine karayolu köprüsünün yapılmasını bekliyoruz” dedi.


Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, yaptığı açıklamada, Karakaya Demiryolu Köprüsü’nü yapan firmanın yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını kamuoyunca karayolu köprüsünün yapılmasının teknik olarak uygun olmadığı şeklinde yorumlandığını belirterek, “Karakaya Demiryolu Köprüsü’nü yapan firma, demiryolu köprüsü üzerine karayolu köprüsü yapılınca doğacak sorunlardan mesul olmadıkları şeklinde açıklama yaptılar. Bu demek değildir ki, kara yolu köprüsü yapılamaz. Bilindiği gibi, karayolu köprüsünün yapılmasının teknik olarak uygun olduğu gerek ODTÜ ve gerekse Amerika’daki profesörünü incelemesi sonucunda yapılabilirlik raporu valiliğe sunuldu. Valilik ise, bu raporlar doğrultusunda Karayolları’ndan bütçe talep etti. Yapılamaz algısı algısı yanlıştır. Parasal anlamda siyasilerin ve bürokratların çözmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Görgün, Karakaya demiryolu köprüsü üzerine karayolu köprüsünün yapılması halinde Malatya - Elazığ...