19 / 05 / 2024

Karaköy Cami projesi

Karaköy Cami projesi

1958 yılında meydan genişletmesi neden gösterilerek yıktırılan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Galegenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'nda yeniden hayat bulacakmış.

Karaköy Galataport ile uçuşa geçti!

Karaköy'de hayata geçirilen Galataport Projesi ile bölge gayrimenkul yatırımlarında cazibe merkezine geldi. Bölgede gayrimenkul değerleri üç kat arttı. 

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Galataport projesi özellikle son dönemlerde Karaköy ve Tophane'yi öner çıkarttı. Bölgeye yapılan restoran ve otel yatırımları peş peşe geldi...

Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü talebi doğrultusunda hayata geçirilecek Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı.

Gülay Yedekci: Karaköy Yolcu Salonu neden yıkıldı?

Karaköy Yolcu Salonu'nun Galataport Projesi kapsamında yıkılması hususu TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Başbakan Yıldırım'a 6 soru sordu..

Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası ihaleye çıkıyor!

24 yıllık batan Karaköy Vapur İskelesi için 23 Mart'ta ihaleye çıkılacak. Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası Yapım Projesi 1 milyon liraya mal olacak.

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkıldı!

Galataport projesi kapsamında yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, bir yıkım daha geldi. Tarihi Paket Postahanesi'nin de yıkımı gercekleşti.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!

Galataport projesi için tarihi Karaköy yolcu salonunun denize bakan cephesi yıkıdı. TMMOB Mimarlar Odası yıkıma tepki gösterdi.

Malatya Karaköy'e yeni cami inşa ediliyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Karaköy Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gürkan, Karaköy Mahallesinde inşaatı devam eden camide incelemede bulunarak, caminin yapımına destek vereceklerini söyledi.

Karaköy Şehir Hatları'na yeni vapur iskelesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi Ve İskele Binası Yapımı Projesi için harekete geçti. Yeni iskele yapımı projesi yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak...

2006 yılında Karaköy Cami yeniden inşa edilecek!

1958 yılında meydan genişletmesi neden gösterilerek yıktırılan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Galegenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'nda yeniden hayat bulacakmış.

2002 yılında Karaköy'ün çehresi değişecekmiş!

2002 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından hazırlanan 350 milyon dolarlık (484 katrilyon lira) 'İstanbul Liman Ticaret Kompleksi Projesi'yle, Karaköy'deki İstanbul Limanı ve çevresinin çehresi değişecekmiş.

Antalya Ulu Cami projesi tanıtıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Otogar karşısında eski Köy Hizmetleri alanına yapılacak 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip Antalya Ulu Cami Projesi’ni tanıttı.

Karaköy Cami projesi Haberi

Karaköy Cami projesi



Karaköy Camisi yarım asır sonra hayata dönüyor


1958 yılında yıktırılan ve akıbeti tartışma konusu olduğu için ''Faili meçhul cami' olarak bilinen Karaköy Camisi yeniden inşa ediliyor


Güngör KARAKUŞ/MERKEZ


    Dönemin başbakanı Adnan Menderes tarafından 1958 yılında yol genişletme çalışması neden gösterilerek yıktırılan ve parçaları teknelerle cami yapımında kullanılmak üzere götürüldüğü Kınalıada'da denize gömülen Karaköy Camisi yeniden inşa ediliyor. 

    Akıbeti tartışma konusu olduğu için 'Faili meçhul cami' olarak anılan Karaköy Camisi, Galagenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'ndaki boş kalan arazisinde yeniden hayat bulacak.


BİR YOK OLUŞ HİKAYESİ


    Karaköy Camisi'nin yok olma hikayesinin en canlı şahidi ise 6...