09 / 05 / 2024

karaköy limanı projesi turist sayısını artıracak mı

karaköy limanı projesi turist sayısını artıracak mı

3'üncü Havalimanı ve Karaköy Limanı'nın tamamlanması İstanbul turizmine yarayacak. Etstur Cruise Turlar Müdürü Ahmet Yazıcı, "Bu projelerle, İstanbul ana liman olacak. Kruvaziyer turizmi yüzde 30 artacak" dedi

Karaköy Galataport ile uçuşa geçti!

Karaköy'de hayata geçirilen Galataport Projesi ile bölge gayrimenkul yatırımlarında cazibe merkezine geldi. Bölgede gayrimenkul değerleri üç kat arttı. 

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Zonguldak Limanı projesi için 13 iş yeri yıkılacak!

Zonguldak’ta Liman projesi içinde yer alan yıkılmasına karar verilen 13 iş yeri için çalışmalar sokağa çıkma kısıtlaması gününde de sürüyor.

Antalya Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip oldu. Proje kapsamında marina, otel, ticari alan, yat kulübü yer alacak.

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Galataport projesi özellikle son dönemlerde Karaköy ve Tophane'yi öner çıkarttı. Bölgeye yapılan restoran ve otel yatırımları peş peşe geldi...

Antalya Kruvaziyer Liman Projesi ihaleye hazır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltmek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla planladıkları "Kruvaziyer Liman Projesi"nin ihaleye hazır olduğunu bildirdi.

Polimeks Holding, Karaköy'de otel inşa edecek!

Polimeks Holding, Karaköy'de Rıhtım Caddesi üzerindeki Liman Han'ı alarak butik bir otel inşa edeceğini bildirdi.

Gülay Yedekci: Karaköy Yolcu Salonu neden yıkıldı?

Karaköy Yolcu Salonu'nun Galataport Projesi kapsamında yıkılması hususu TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Başbakan Yıldırım'a 6 soru sordu..

Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası ihaleye çıkıyor!

24 yıllık batan Karaköy Vapur İskelesi için 23 Mart'ta ihaleye çıkılacak. Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası Yapım Projesi 1 milyon liraya mal olacak.

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkıldı!

Galataport projesi kapsamında yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, bir yıkım daha geldi. Tarihi Paket Postahanesi'nin de yıkımı gercekleşti.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!

Galataport projesi için tarihi Karaköy yolcu salonunun denize bakan cephesi yıkıdı. TMMOB Mimarlar Odası yıkıma tepki gösterdi.

Ataköy Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Ataköy'de yapılması planlanan Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 9 soru hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

karaköy limanı projesi turist sayısını artıracak mı Haberi

karaköy limanı projesi turist sayısını artıracak mı


3'üncü Havalimanı ve liman özelleştirmeleri kruvaziyer turizmini şahlandıracak. 2017'de İstanbul Karaköy Limanı'nın restorasyon ve otel projesinin tamamlanacağı öngörülüyor.. Aynı tarihte 3'üncü Havalimanı'nın ilk etabının da bitirilmesi bekleniyor. Etstur Cruise Turlar Müdürü Ahmet Yazıcı, iki projenin tamamlanmasıyla birlikte İstanbul'un uğrak liman olmaktan çıkıp Barselona, Cenova, Pire, Venedik, Roma ve Marsilya gibi ana liman (Home port) statüsüne kavuşacağını söyledi. Yazıcı, "Böylece İstanbul, yabancı turistin gemi seyahatine çıkmak için geleceği ilk durak olacak" dedi. 2013'te 2.2 milyon kişinin cruise gemileriyle Türkiye'ye geldiğini belirten Yazıcı, 2017'de bu rakamın 3 milyonu geçeceğini dile getirdi. 


LOKASYON ÇOK CAZİP 

Cruise turlarının İstanbul Karaköy Limanı ve 3'üncü Havalimanı'nın tamamlanmasıyla büyük bir sıçrama yakalayacağını ifade eden Yazıcı, Türkiye çıkışlı turların sayısının yüzde 30'dan fazla artacağını söyledi. Yazıcı, "Dünyada cruise tatiline...