06 / 05 / 2024

Karaköydeki Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami

Karaköydeki Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami

1958 yılında Karaköy'de anacadde yapımı nedeniyle yıkılan, Osmanlı'nın ilk ve tek mescidi olan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi'nce yeniden inşa edilecekmiş.

2006 yılında Karaköy Cami yeniden inşa edilecek!

1958 yılında meydan genişletmesi neden gösterilerek yıktırılan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Galegenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'nda yeniden hayat bulacakmış.

Merzifonlu Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Zeytinburnu Kazlıçeşme yakınlarında yer alan, 17’nci yüzyılın sonlarında Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılan cami, Kültür Vadisi Projesi kapsamında restore edilerek ibadete açıldı.

2003 yılında Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami yeniden inşa edilecekmiş!

1958 yılında Karaköy'de anacadde yapımı nedeniyle yıkılan, Osmanlı'nın ilk ve tek mescidi olan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi'nce yeniden inşa edilecekmiş.

Ahmet Yazıcı: 3'üncü Havalimanı ve Karaköy Limanı kruvaziyer turizmini şahlandıracak!

3'üncü Havalimanı ve Karaköy Limanı'nın tamamlanması İstanbul turizmine yarayacak. Etstur Cruise Turlar Müdürü Ahmet Yazıcı, "Bu projelerle, İstanbul ana liman olacak. Kruvaziyer turizmi yüzde 30 artacak" dedi

Kara Fatma"ya 59 yıl sonra anıt mezar yapıldı!

Türk Kızılayı'nın, milli mücadele dönemi kahramanlarından "Kara Fatma" lakaplı Erzurumlu Fatma Seher Erden için Kulaksız'a yapılan anıt mezar, törenle açıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: "Kara Fatma'nın, bizim için sembolik önemi var."

Ulusoy Grubu, Vault Karaköy'ü restore ederek otele dönüştürdü!

Osmanlı İmparatorluğu'nun döneminde kurulan tarihi Osmanlı Bankası binasını satın alan Ulusoy Grubu, binayı restore ederek otele dönüştürdü. Vault Karaköy, The House Hotel ile yeni bir stil ve konsept sunuyor.

Akfen GYO Karaköy Novotel projesi için kredi sözleşmesi imzaladı!

Akfen Gayrimenkul Ortalığı A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'nda bugün Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırımları ve İnşaat A.Ş. portföyünde bulunan 200 odalı Karaköy Novotel projesinin finansmanı için kredi sözleşmesi imzaladığını duyurdu...

Gümüşhane'de meydana gelen heyelan kara yolunu ulaşıma kapattı!

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Yurt köyü mevkisindeki heyelanda yamaçtan kopan kayalar, Gümüşhane-Tirebolu kara yolunun 40. kilometresine düştü. Aynı zamanda Kürtün ilçesi ile Özkürtün beldesine de ulaşımı sağlayan yol, trafiğe kapandı.

Vault Karaköy The House Hotel 21 Mayıs'ta tanıtılacak!

Karaköy’ün gözde bölgelerinden Bankalar Caddesi’ nde bulunan Vault Karaköy, The House Hotel' in tanıtılacağı basın toplantısı 21 Mayıs 2014 tarihinde saat 11.00' da gerçekleşecek...

Ankapark’ın Tema Park kısmında ulaşım kara trenle sağlanacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Prestij projem” diye tanıttığı Ankapark’ ın Tema Park kısmındaki ulaşımı dört vagon ve 320 kişi kapasiteli kara trenle sağlayacaklarını söyledi...

Van-Bahçesaray kara yoluna çığ düştü!

Alınan bilgiye göre, Van-Bahçesaray kara yolunda çığ düşmesi sonucu yolun her iki tarafındaki 40 aracın mahsur kaldığı bildirildi. Vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdiklerini, yapılacak çalışmayla yolun açılmasını beklediklerini söyledi.

Makbule Yönel Maya: Galataport projesi Karaköy'deki otel yatırımlarını hızlandırdı!

Halk arasında daha çok Galataport ihalesi olarak bilinen Salı Pazarı Kruvaziyer Limanı Projesi Karaköy'e hareket getirdi. İhale sonrası özellikle bölgedeki otel yatırımları da hız kazandı.

Lütfi Elvan: Sadece kara ulaşımına 100 milyar TL harcadık!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karayolları 64. Bölge Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Elvan, “Son 12 yılda sadece kara ulaştırmasına harcamış olduğumuz meblağ 100 milyar TL’yi bulmuştur” dedi...

Karaköydeki Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami Haberi

Karaköydeki Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami



Yok olan cami yeniden yapılacak


Yeni Cami Hünkar Mahfili'nin çinilerinin çalındığını ama yıllar önce de Karaköy'deki caminin ortadan kaybolduğunu yazan gazetemiz belediyeyi harekete geçirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yazarlarımıza teşekkür ederken, caminin yeniden yapılacağını bildirdi.


     İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, önceki gün Hürriyet'in birinci sayfasında ''Bırakın çinileri, koca cami gitti'' başlığıyla yayınlanan haberde sözü edilen Karaköy'deki Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami'nin aslına uygun yeniden yapılacağını açıkladı.

     Hürriyet'in yayını üzerine dün konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada, şöyle denildi: ''Gazetenizde konu edilen Karaköy Mecsidi, Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü'müzün bir çalışması olarak 2002 yılındaki gibi, 2003 yılı Yatırım Programı'nda da yer almaktadır. İtalyan...