06 / 05 / 2024

Karaman Kalesi son durum

Karaman Kalesi son durum

Karaman Kalesi'nin iç kısmının toprak altında kalan bölümlerinin ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, kazı alanında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

TOKİ Karaman Merkez'de 317 yeni konut inşa edecek!

Yeni konut üretim çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karaman'da 317 yeni konut inşa edecek. 

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Karaman Doğukışla 1. Etap TOKİ son başvuru tarihi yarın!

3+1, 4+1 ve 5+1 dairelerin yer aldığı TOKİ  Karaman Doğukışla 1. Etap başvuruları yarın itibariyle sona eriyor.

Çanakkale Seddülbahir Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Başbakanlık tarafından 2015'te ihalesi yapılarak restorasyona başlanan Çanakkale Savaşları'nın önemli kalelerinden Seddülbahir Kalesi'ndeki çalışmalar sürüyor.

TOKİ Kırbağı son sözleşme tarihi!

TOKİ Karaman Merkez Kırbağı projesinde yer alan 998 adet konutun sözleşme işlemleri için son tarih bugün olarak belirlendi.

TOKİ Karaman Kırbağı sözleşme tarihleri 2017!

TOKİ Karaman Merkez Kırbağı Projesi kapsamında yer alan hak sahiplerinin Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama işlemleri için son gün bugün olarak belirlendi.

Sakarya Karaman Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada Karaman Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki son durumla ilgili bilgi verdi.

TOKİ Karaman Merkez Kırbağı son başvuru tarihi!

TOKİ Karaman Merkez Kırbağı alt gelir grubu projesinde yer alan daireler açık satış yöntemi ile satışa sunulmuştu. Projede yer alan konutları için son başvurular bugün alınıyor.

Karaman'a 25 yılda 50 milyon liralık yatırım!

Karaman'da son 25 yılda 50 milyon TL'lik yatırım gerçekleşti. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, projeleri ve yatırımları anlattı.

Alanya Teleferik Projesi'nde son durum!

Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Sosyal Tesisleri ile Alanya Kalesi Ehmedek Kapısı arasına planlanan Teleferik Projesi inşaatı, son sürat devam ediyor

Karaman Hanımlar Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilerek, Osman Gazi Mahallesi'nde yapımına başlanılan Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi'nde çalışmalar son sürat devam ediyor.

Karaman Kalesi son durum Haberi

Karaman Kalesi son durum

Karaman Kalesi'nin  iç kısmının toprak altında kalan bölümlerinin ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, kazı alanında çalışmalar hakkında bilgi verdi. Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başladığı zaman kalenin çok farklı bir görünüme sahip olduğunu ifade etti. Koca, 2013 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sonucunda Karaman Kalesi ve özellikle kalenin iç kısmının bugünkü konumuna geldiğini dile getirdi.


Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak

Karaman Müze Müdürü Abdulbari Yıldızda kazılarda Karamanoğlu İbrahim Bey'e ait olduğu belirlenen saray kalıntılarına ulaşıldığını belirtti. Restorasyon çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan ödenekler doğrultusunda Mart ayında başladığını anlatan Yıldız, şunları kaydetti: "Restorasyon çalışmalarına halen devam ediliyor. 2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu sayede...