07 / 05 / 2024

karaman kilisesi kazı

karaman kilisesi kazı

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi.

TOKİ'den Karaman Kâzımkarabekir'de 85 bin 120 TL peşinatla 3+1!

TOKİ Karaman Kazımkarabekir 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Karaman Kâzımkarabekir'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Karaman Kâzımkarabekir'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Karaman Kazımkarabekir sosyal konut projesi... 

Karaman'da yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla satılık arsa ve tarlalar! İhalesi 25 Temmuz'da!

Karaman Merkez ve Kazımkarabekir ilçesinde yer alan 84 adet arsa, tarla, ham toprak ve müfrez arsa satışa sunuluyor. Gayrimenkuller 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf tutuluyor...

Karaman İl Özel İdaresi'nden 4.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Karaman'da Kazımkarabekir Taşlık Mevkii'deki arsa ihale usulü ile satışa sunuluyor. İhale 12 Aralık'ta gerçekleşecek..

Sinop Balatlar Kilisesi restore edildi!

Sinop'ta yer alan Balatlar Kilisesi'ndeki arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının bu sezonki bölümü sona erdi.

Karaman Kalesi'nin restorasyon çalışmaları 2016'da bitecek!

Karaman Kalesi'nin iç kısmının toprak altında kalan bölümlerinin ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, kazı alanında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak!

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Karadağ'da kurtarma kazıları devam ediyor!

Karaman Karadağ'da bulunan tarihi ören yerlerindeki kurtarma kazıları devam ederken Değle ören yerindeki 2 kilise tamamen ortaya çıkarıldı. Onlarca kilisenin bulunduğu bölgede ilk defa duvar resimleri ve mozaik parçaları ile yazıtlara rastlandı.

Balatlar Kilisesi'nde kazı çalışmaları başladı!

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Köroğlu tarafından yapılan açıklamaya göre Sinop'ta, Bizans dönemine ait mimari kalıntıları barındıran Balatlar Kilisesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları yeniden başlatıldı.

Karaman'da kazı çalışmaları devam ediyor!

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor...

Karaman Karadağ'daki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi.

Karaman Karadağ'daki kiliselerin kazı çalışmaları devam ediyor!

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Karaman Kalesi bilimsel sondaj ve kurtarma kazısı çalışmaları tamamlandı!

Karaman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; "Karaman Kalesi şehir merkezinde, şehre hakim stratejik bir tepenin (Höyük) üzerinde ve iç kale niteliğindedir.

Karaman kalesi kazı çalışmalarında mimari yapılara rastlanıldı!

Karaman Kalesinin İç Kale bölümünde zamanla toprak altında kalan kısımların ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmalarında mimarî yapılara rastlandı. Karaman Kalesi Bizans dönemine uzanıyor..

karaman kilisesi kazı Haberi

karaman kilisesi kazı

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. 

Karaman Valisi Murat Koca, Hristiyanlık döneminde dini merkez olan, 4. ve 9. yüzyıllar arasında yapılan onlarca kilise, manastır ve mezar ile inanç turizmi açısından oldukça zengin kültüre sahip Karadağ'daki kazı çalışmalarını inceledi. 

Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi. 


Ankara...