09 / 05 / 2024

Karaman Madenşehri imar planı

Karaman Madenşehri imar planı

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

The Economist'ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

The Economist, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehri etkileyen depremden sonra Türkiye'deki inşaat endüstrisi ile ilgili bir analize imza attı. Analizde, imar affının durumu kötüleştirdiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Karaman Belediye Meclisi'nde imar görüşülecek!

Karaman Belediye Meclisi, 6 Eylül Cuma günü saat 15:00'te Belediye Sarayı Meclis Salonunda olağan olarak toplantı düzenleyecek Toplantıda imar planları görüşülecek.

Karaman Madenşehri'nde arsa ihtiyacı çözülecek!

Karaman Madenşehri köyünün arsa ihtiyacının çözüme kavuşturulduğu müjdesini veren AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Madenşehri arsa kuralarının çekileceğini söyledi.

Vatandaşın gönlünü fethedememişsek, tüm şehri yeniden imar etsek boşa!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin, "Bir vatandaşımızın kalbini kırmışsak, eğer onun gönlünü fethedememişsek, tüm şehri yeniden imar etsek boşa." dedi.

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Kırşehir güvenle imar edildi!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, halkın kendisine gösterdiği güven sayesinde şehri birlikte imar ettiklerini ifade etti.

Karaman Belediye Meclisi'nde imar planı konuşulacak!

Karaman Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıda 4 mahallenin imar planı karara bağlanacak. 

Karaman'da hazineye ait alanın imar değişikliği onaylandı!

Karaman Merkez ilçesine bağlı Kırbağı Mahallesi'nde yer alan Hazine arazisinin imar değişikliği onaylandı..

Tamyol Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tamyol Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sabit İnce ve Yusuf Karaman ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Karaman Merkez yerleşik konut alanı imar değişikliği onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hâzinesi mülkiyetindeki Karaman Merkez'de yerleşik konut alanı imar planı değişikliği onaylandı.

Fethiye Karaköy'de koruma amaçlı imar planı kararı!

Muğla Fethiye'nin Hayalet Şehri diye bilinen Karaköy'de imar sıkıntısı aşılıyor. Bölge için koruma amaçlı imar planı uygulanmasına karar verildi.

Gazinatep'in yanlış imar planlaması şehri çöle çevirdi!

Şehrin kuzey ve kuzey batısından gelen rüzgarların yanlış imar planlaması sonucu etkisi azaltılınca, güneyden gelen çöl tozları Gazinatep'i etkisi altına aldı. Tertemiz mavi gökyüzü yerine, kızıl toz bulutunun kapladığı şehrimizde nefes almak zorlaştı.

Karaman Madenşehri imar planı Haberi

Karaman Madenşehri imar planı

Karaman' merkeze bağlı Madenşehri köyünde yıllardır evlerine çivi bile çakamayan köylüler için İl Genel Meclisi Karar aldı. Hazırlanan yeni imar planı kapsamında köyün taşınmasına karar verildi.

İmaret Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karaman İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, alınan kararla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Kapar, şu ifadeleri kullandı: “Eski yerleşim yerleri sit alanı olduğu için vatandaşlar evlerine bir çivi dahi çakamıyordu. Eski yerleşim yerinin kuzeyinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından planlanan yeni yerleşim yeri İmar Planı İl Genel Meclisinde görüşülerek onaylandı ve vatandaşlarımız tapularını almaya başladı. Yeni yerleşim yerinde vatandaşlarımız için toplam 80 adet konut alanı, 4 adet eğitim alanı, 5 adet açık ve yeşil alan, 2 adet sosyal ve kültürel tesis alanı, 1 adet ibadet alanı ile 2 adet...