27 / 04 / 2024

The Economist'ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

The Economist'ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

The Economist, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehri etkileyen depremden sonra Türkiye'deki inşaat endüstrisi ile ilgili bir analize imza attı. Analizde, imar affının durumu kötüleştirdiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...



The Economist, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehri etkileyen depremden sonra Türkiye'deki inşaat endüstrisi ile ilgili bir analize imza attı. Analizde "Ölümlerin en büyük nedeni kalitesiz bina standartları, yolsuzluk ve kötü politikalar" ifadelerine yer verildi. İşte ayrıntılar...

The Economist dergisinde, Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin bir yazı yayımladı. Deprem bölgesine ilişkin izlenimlerin de yer aldığı yazıda Türkiye’nin inşaat endüstrisine ilişkin analizlere de yer verildi. 

"Türkiye’deki depremler inşaat dolandırıcılığının ölümcül boyutlarını gösteriyor" başlıklı analizde, "Ölümlerin en büyük nedeni kalitesiz bina standartları, yolsuzluk ve kötü politikalar olabilir" denildi. 

The Economist ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

Bu durumun inşaat ve ranta dayalı Türkiye ekonomik modelinin bir parçası olduğu ileri sürülürken, analizde "Önceki yöneticiler, bazıları muhalefet tarafından yönetilen belediyeler, müteaahitler ve planlamacılar da suçlu" ifadelerine yer verildi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön