05 / 05 / 2024

Riot Games’te işten çıkarma depremi! Kaç kişi çıkarıldı?

Riot Games’te işten çıkarma depremi! Kaç kişi çıkarıldı?

Dünyaca ünlü oyunların başına gelen League of Legends'in geliştiricisi olan oyun firması Riot Games’te işten çıkarma depremi yaşanıyor. Şirket, işten çıkarmaların ardından açıklama da gecikmedi.



 

Başarılı oyun firması Riot Games, oyun severlerin ilk 5’inde yer alan klasikleşmiş oyunlardan Leauge of Legends ve yayınlandıktan sonra kısa sürede milyonlarca oyuncuya ulaşan  Valorant gibi meşhur oyunların yaratıcısı.

Oyun dünyasının en başarılı şirketlerinden Riot Games’in yaratıcısı olduğu oyunlar, dünyanın her köşesinden pek çok oyuncu tarafından beğeniyle takip ediliyor.

46 KİŞİYLE YOLLARINI AYIRDI

Shiftdelete'de yer alan habere göre, Türkiye’de de oyun ve espor meraklılarının yakından tanıdığı ünlü oyun firması,  oyun ve eğlence ekosisteminde, zirvedeki devlerden biri.

 Riot Games’te işten çıkarma depremi! Kaç kişi çıkarıldı?

Dünya çapında yaşanan ekonomik durgunluktan oyun dünyasında pek çok şirket mali mali anlamda kötü etkilenirken, bir üzücü haber de Riot Games cephesinden geldi. Riot Games, destek ve insan kaynaklarında görevli 46 çalışanının işine son verdi.

HABERİ ESPOR MUHABİRİ WOLF ORTAYA ÇIKARDI

Haberi ilk olarak e-spor muhabiri Jacob Wolf meydana çıkararak kamuoyuna duyurdu. Ardından  konuya ilişkin EuroGamer’a açıklamalarda bulunan Riot Games, 46 çalışanının iş akdinin feshedildiğini doğruladı.


Geri Dön