04 / 05 / 2024

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...



Deprem nedeniyle 8 Mayıs’a kadar olağanüstü hal ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Osmaniye ve Kilis illerinde istihdamı korumak için önlemler açıklandı. İşten çıkarma yasağı sırasında işçi işten ayrılabilir mi? Habertürk’ten Ahmet Kıvanç, merak edilen soruları yanıtladı...

Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre, söz konusu illerde her türlü iş veya hizmet sözleşmesi için OHAL süresince fesih yasağı uygulanacak. 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 25’inci maddesinin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diğer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan “ahlâk ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler” fesih yasağının dışında tutulacak.

Ayrıca, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi hallerinde de iş akdinin sona ermesi, fesih yasağının ihlali anlamına gelmeyecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön