01 / 05 / 2024

Dev bankada işten çıkarma depremi! Binlerce kişi işsiz kalacak!

Dev bankada işten çıkarma depremi! Binlerce kişi işsiz kalacak!

Dünya bankacılık devlerinden Goldman Sachs tam 3 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. ABD’nin köklü bankalarından büyük bankalarından Goldman Sachs’ın karlılık hedefini tutturmayı hedeflediği öğrenildi.



Goldman Sachs Group'un, karlılık hedefini tutturmak amacıyla binlerce çalışanını işten çıkaracağı bildirildi.

Bankanın varlık yönetim kolu, bankanın kazancına baskı oluşturan 59 milyar dolarlık alternatif yatırımı önemli ölçüde azaltma adımını atmaya hazırlanırken, varlık ve servet yönetimi baş yatırım yetkilisi Julian Salisbury, Wall Street'teki şirketin gelecek birkaç yıl içinde pozisyonlarını elden çıkaracağını açıkladı.

Bilançosundaki paraların bir kısmının dış sermayeyle değiştirileceği bilgisini veren Salisbury, "Mevcut seviyelerden anlamlı oranda bir düşme görmeyi bekliyorum. Bilançodaki bireysel anlaşmaların tersine fonlara yatırım yapmaya devam edeceğimiz için sıfıra doğru gitmiyor" diye konuştu.

 Dev bankada işten çıkarma depremi! Binlerce kişi işsiz kalacak!

14 YILDAN BU YANA BİR İLK

Wall Street kâr hedeflerini gözden kaçırılmayacak bir farkla kaçırarak görece olumsuz bir dördüncü çeyreği geride bırakan Goldman Sachs, öteki bankalar gibi, şirket anlaşmaları dururken mücadeleyi sürdürürken, 2008 mali krizinden bu yana imza attığı en büyük işten çıkarmalarda toplam 3 binden fazla çalışanını işten çıkarıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön