22 / 05 / 2024

Dev bankada işten çıkarma depremi! Binlerce kişi işsiz kalacak!

Dev bankada işten çıkarma depremi! Binlerce kişi işsiz kalacak!

Dünya bankacılık devlerinden Goldman Sachs tam 3 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. ABD’nin köklü bankalarından büyük bankalarından Goldman Sachs’ın karlılık hedefini tutturmayı hedeflediği öğrenildi.



Habertürk’ün haberine göre bankanın 28 Şubat'taki yapılacak yatırımcı gününde varlık planı hakkında daha fazla ayrıntı açıklanacağı belirtilirken, bahsedilen alternatif varlıkların, hisse senetleri ve tahviller gibi geleneksel yatırımların tersine özel sermayeyi veya gayrimenkulü kapsayabileceği vurgulanıyor.

KARLILIK HEDEFLERİNİ TUTTURMAYI AMAÇLIYOR

ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs’ın karlılıkta koyduğu hedefi tutturmak bu boyutta bir işten çıkarmaya girişmeye hazırlandığı belirtilirken, çıkarmaların iş gücünde yüzde 8’e varan bir kesintiye yol açabileceği bildirildi.

Dev bankada işten çıkarma depremi! Binlerce kişi işsiz kalacak!

Bankanın, Goldman Sachs Üst Yöneticisi (CEO) David Solomon geçen yıl şubat ayında belirlediği karlılık hedefinin gerisine düşerken, bankanın bireysel bankacılık girişimi Marcus ile zarar ettiği haberleri de geliyor.

Goldman Sachs’ın hayata geçirmeye hazırlandığı işten çıkarmanın boyutu, piyasadaki gerileme sırasında çok sayıda personelin işine son veren Citigroup ve yaklaşık 200 kişinin işine son veren Barclays gibi diğer Wall Street şirketlerine oranla çok daha büyük boyutlu olarak gerçekleşecek.

 

Carrefoursa’dan yenilenmiş iPhone kampanyası! Yüzde 5 indirimli!

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Son 8 gün kaldı! Denizbank’tan 20 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi!

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön