28 / 04 / 2024

Murat Kurum'un 650 bin konut vaadine dikkat çeken The Economist: Seçimi deprem hazırlığı belirler!

Murat Kurum'un 650 bin konut vaadine dikkat çeken The Economist: Seçimi deprem hazırlığı belirler!

The Economist, merakla beklenen 31 Mart yere seçimleriyle ilgili bir analiz yayımladı. Seçimlerin belirleyici unsurunun deprem hazırlığı olduğu kaydedilen haberde ayrıca Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un, 650 bin yeni konut vaadine vurgu yapıldı.



The Economist pek çok kişi tarafından merakla beklenen 31 Mart yere seçimleriyle ilgili bir analiz yayımladı. The Economist'in merakla beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik haberinde yerel seçimlerin belirleyici unsurunun deprem hazırlığı olduğuna değinildi.

İşte The Economist'in merakla beklenen 31 Mart yere seçimleriyle ilgili analizinde öne çıkan o detaylar...

Gündeme bomba gibi düşen söz konusu haberde, "Mega kent İstanbul'un yaşlanan konut envanterinin durumuna ilişkin endişeler, Türkiye'nin güneyinde 53 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği şiddetli bir depremin meydana geldiği geçen seneden bu yana artıyor. 16 milyon insanın yaşadığı kent benzer bir felakete hazırlanıyor." ifadeleri yer aldı.

"İSTANBUL'DA 2030 YILINA KADAR BÜYÜK BİR DEPREM MEYDANA GELECEK"

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre deprem tarihine yönelik olarak uzman görüşlerinin de yer aldığı haberde, "Alanında önde gelen sismologlar, 2030 yılından önce bölgede 7 büyüklüğünde bir depremin yaşanma olasılığını yüzde 60'ın üzerinde görüyor." ifadelerine yer verildi.

Murat Kurum un 650 bin konut vaadine dikkat çeken The Economist: Seçimi deprem hazırlığı belirler!

EKREM İMAMOĞLU SADECE 10 BİN KONUT TAMAMLADI

Ayrıca Adaylara yönelik olarak yapılan değerlendirmede, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 50 bin yeni bina hayata geçireceği vaadinde bulunduğu fakat 2019'dan bu yana belediyenin inşaat şirketinin yalnızca 10 bin konutun yapımını tamamladığı belirtildi.


THE ECONOMIST, MURAT KURUM'UN 650 BİN KONUT VAADİNE DİKKAT ÇEKTİ

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un, seçilmesi durumunda beş sene içerisinde 650 bin yeni konut teslim etme sözü verdiğine de değinildi.

Haberde, 31 Mart tarihinde Belediye Başkanlarını ve meclis üyelerini seçmek üzere sandık başına gidecek olan İstanbulluların depreme karşı hazırlıklı olma konusunda endişeli olduğuna değinildi ve "İmamoğlu'nun koltuğu da tehlikede olacak." ifadeleri yer aldı.

 

Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor!

Gram altın için rakam veren İslam Memiş bu kez ters köşe yaparak 'Sakın yapmayın' dedi!

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi "Sancaktepe Şehir Hastanesi" yapılıyor


Geri Dön