18 / 05 / 2024

Karamanda 10 Enerji Üretim tesisi

Karamanda 10 Enerji Üretim tesisi

Mülkiyeti Karaman İl Özel İdaresine ait ve imar planında Enerji Üretim ve İletim tesisleri alanı Olarak planlanan 10 adet arsa İhaleye çıkarılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

İngiltere 10 ayda, güneşten Türkiye’nin yüzde 40’ı kadar enerji üretti!

Güneşin en kıt olduğu ülkeler arasında yer alan İngiltere’nin bu yılın ilk 10 ayında güneş enerjisinden elde ettiği güç, Türkiye’nin bu yıl içinde çok sayıda yatırım yapmasına karşın toplam güneş enerji gücünün yüzde 40’ına denk geliyor.

10 soruda enerji kimlik belgesi!

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu, Resmi Gazete'de yer alan yönetmelik ile 3 sene daha ertelendi. Peki, enerji kimlik belgesi için yeni tarih ne oldu? Belge ne zaman ve nasıl alınacak? İşte 10 soruda enerji kimlik belgesi..

İşte enerji tasarrufunda doğru bilinen 10 yanlış!

ETADER, 10 milyon hanenin yüzde 72’sinin kombisini yanlış kullanması nedeniyle fazla doğalgaz tükettiğini belirtti. Dernek, enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışları 10 maddede sıraladı.

Mersin'e 10 milyar TL'lik enerji yatırımı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 10 milyar liralık yatırımla Mersin'e doğalgaz depolama tesisi kurulacağını söyledi. “Tek bir kalemde 10 milyar TL’lik bir yatırım belgesi verdik. Türkiye’nin enerji güvenliğini garanti altına alacak bir yatırım” dedi.

Enerji güvenliği için İskenderun'da 10 milyar liralık yatırım!

Enerji güvenliğini garanti altına almak için İskenderun-Hatay civarında 10 milyar TL'lik doğalgaz depolama yatırımı stratejik teşvik kapsamına alındı.

E7 İstanbul Enerji Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E7 İstanbul Enerji Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Erdinç Selvi tarafından 10 bin TL sermaye ile 6 Eylül'de Bahçelievler, Yenibosna Merkez Mahallesi 'nde kuruldu.

Yalçın Yenilenebilir Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalçın Yenilenebilir Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Fuat Yalçın tarafından 10 bin TL sermaye ile 18 Eylül'de Esenler, Çifte Havuzlar Mahallesi'nde kuruldu.

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nazenin Güre tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Maltepe, Yalı Mahallesi, Çiçekdağı Sokak'ta kuruldu.

İstanbul elektrik kesintisi 10 Eylül 2015 saatleri!

10 Eylül 2015 tarihinde " Planlı Elektrik Kesintisi Programı " kapsamında İstanbul'da yer alan bazı ilçelere enerji verilemeyecek. İşte İstanbul elektrik kesintisi 10 Eylül 2015 saatleri...

6 ayda elektriğe 10 milyar lira yatırım yapıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4,5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını açıkladı.

Enerxıa Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enerxıa Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gerald Wırtl-Gutenbrunner tarafından 10 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Balmumcu, Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı 'nda kuruldu.

Karamanda 10 Enerji Üretim tesisi Haberi

Karamanda 10 Enerji Üretim tesisi

Türkiye'de güneş enerjisi potansiyelinin en yüksek olduğu illerin başında gelen İlimizde, yapılan incelemeler ve çalışmalarla birlikte Mevlana Kalkınma Ajansının desteğiyle mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Kocadüz Mevkiinde bulunan ve 10.000 metrekarelik bir alan da kurulu gücü 500 KW gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurulması çalışmaları başlatılmıştı. Önümüzdeki günlerde tesis tamamlanacak olup, TED AŞ kabulünden sonra santral enterkonnekte sisteme bağlanıp elektrik üretmeye başlayacaktır. 



Yürütülen çalışmalar sonrasında enerji üretimi konusunda İl Özel İdaresinin öncülüğünü yaptığı güneş enerjisi santrali projesi kapsamında, enerji üretim ve iletim tesisleri alanı olarak planlanan arsalar bölgede yatırım yapmak isteyen firmalara yeni fırsatlar sunacak. Bölgede yatırım yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler şartların haiz olması durumunda enerji santrallerinin kurulacağı arsaları 25 yıllığına kiralayabilecek. 



Lisanslı ve lisansız güneş enerji santrali projeleri...