02 / 07 / 2024

Karamanoğlu Sarayı tanıtım

Karamanoğlu Sarayı tanıtım

Karaman Müze Müdürü Yıldız: "Kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan mimari yapının, 14-15. yüzyıllarda aktif halde kullanılan ve Karamanoğulları'na ait olduğu düşünülen idari yapı kalıntıları olduğu görüşü hasıl olmaktadır" dedi

Saray Wood Ekolojik Evleri Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saray Wood Ekolojik Evleri Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Zeytinoğlu tarafından kuruldu.

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Karamanoğlu Tekstil İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karamanoğlu Tekstil İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Çağlar tarafından kuruldu.

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Karamanoğlu Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Karamanoğlu Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karamanoğlu, Esma Hande Orhan ve Kutlukerem Karamanoğlu tarafından kuruldu.

İlyas Gençoğlu'nun oğlu Sercan Gençoğlu evlendi!

Otel ve gayrimenkul yatırımları bulunan Gençoğlu Group'un eş başkanı İlyas Gençoğlu'nun oğlu Sercan Gençoğlu, Mina Ekici ile evlendi. Zorlu PSM düğün için Fransız Versay Sarayı'na dönüştürüldü. 

Karamanoğlu Emlak Müşavirliği İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karamanoğlu Emlak Müşavirliği İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ebubekir Şener tarafından kuruldu.

Milyarder Türk Melih Abdülhayoğlu Beyaz Saray yaptırıyor!

Milyarder Türk Melih Abdülhayoğlu'nun serveti 1.8 milyar dolara ulaştı. Milyarder Türk, New Jersey’de Beyaz Saray’ı andıran bir konak yaptırmak için çalışmalara başladı...

Çırağan Sarayı bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu!

Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu hafta sonu Çırağan Sarayı'nda dünya evine girecek. Çiftin düğününün olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Saray'ın bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu.

700 yıllık Alaaddin Cami bugün ibadete açılıyor 

Anadolu beylikleri döneminde Karamanoğlu Alaaddin Bey'in yaptırdığı Alaaddin Cami'sinde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Alaaddin Cami bugünkü cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor.

Van Saray'a yeni devlet hastanesi geliyor!

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Saray ilçesine yapılması planlanan devlet hastanesi için arsası için incelemeler yapıldı. 

Çimento kralının oğlu Çırağan'da evlendi!

Hintli çimento kralının oğlu, Çırağan Sarayı'nda evlendi. 5 milyon dolara yapılan düğüne 300'ü aşkın davetli katıldı.

Alhanlar Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Alhanlar Yapı Limited Şirketi bugün Pendik’te 10 bin TL sermaye bedeli ile Hamdullah Karamanoğlu ve Erdal Alhan ortaklığında kuruldu.

Karamanoğlu Sarayı tanıtım Haberi

Karamanoğlu Sarayı tanıtım


Karaman'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Karaman Kalesi'nde yapılan arkeolojik kazının sonuçları, tanıtım toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıldı.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Karaman'ın önemli eğitim, kültür ve sanayi kenti olduğunu söyledi.


Karaman'ın tarihin her döneminde cazibe merkezi olarak kaldığını ifade eden Orta, kentin, burada yaşayan birçok medeniyetin izlerini ve bu geçmişe bağlı kültürel eserleri en yalın haliyle bünyesinde sakladığını dile getirdi.


Bu özelliğiyle Karaman'ın insanları zaman ve mekan ötesine götürdüğünü vurgulayan Orta, şunları kaydetti:


"Karaman, tarihin her döneminde cazibe merkezi olarak kalmıştır. Coğrafi konum itibariyle de jeopolitik bir değere sahip olan Karaman, doğusunda ve kuzeyinde yer alan verimli ovaları ve Anadolu'yu güneye bağlayan ticaret yollarıyla, paylaşılamayan yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Birçok medeniyet bu...