06 / 05 / 2024

karamdan ermenek maden ocağı

karamdan ermenek maden ocağı

Karaman'daki maden kazasında incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden bakanlar kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Taner Yıldız, Su seviyesinin işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde bulunduğunu söyledi.

Ermenek maden şehitleri ailelerine tapular verildi!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Madencilerin aileleri artık bu millete emanettir. Bu millet, emanetine her zaman sahip çıkmıştır" dedi. Hisarcıklıoğlu, evlerin tapu dağıtım töreninde, Ermenek'in doğası ve insanının güzelliğiyle bilindiğini belirtti.

Ermenek'te ailelere iki ev vermek istiyoruz!

Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden kazasında yaşamlarını yitirenlerin ailelerine bir değil, iki ev verebilmeyi istediklerini belirterek, "Yasal olarak yapılması gereken düzenlemeler vardı. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemeler yapılacak" dedi.

TOBB Ermenek'teki madencilerin ailelerine ev alacak!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Ermenek'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacaklarını belirterek, "TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık" dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu: Ermenek'teki ailelere birer ev alma kararı aldık!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ermenek’te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacaklarını belirterek, "TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık" dedi.

Ermenek'teki 8 kömür işletmesinde üretim durduruldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığı kararıyla Ermenek'te faaliyet gösteren 8 maden ocağında üretim durduruldu. 8 maden ocağında eksikler giderilinceye kadar üretimin durdurulması kararı verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ermenek'teki madencilere konut müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karaman 'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında göçük altında kalan işçi ailelerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla 6 adet sosyal konut inşa edecek...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ermenek'te 6 adet sosyal konut yapacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karaman ’ın Ermenek İlçesinde meydana gelen maden kazasında göçük altında kalan işçi ailelerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla “6 Adet Sosyal Konut” yapmayı planlıyor.

Karaman Ermenek maden kazasına ilişkin ön rapor açıklandı!

Karaman Ermenek'te meydana gelen maden kazasına ilişkin düzenlenen ön rapor açıklandı. Raporda " Bilirkişilerce düzenlenen rapor, ön rapordur. " denildi. İşte raporun tüm detayları...

Taner Yıldız Ermenek'teki maden ocağında çalışmaları denetliyor!

Taner Yıldız, Çalışma ve Faruk Çelik ile Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yapılan çalışmaları incelemek üzere sık aralıklarla tünelden ocağa girerek çalışmaları denetliyor.

Ermenek'teki maden ocağında göçük!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah saatlerinde maden ocağına gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Lütfi Elvan'dan Ermenek maden ocağı göçük açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Son olan hadise, 'göçük' diye basına yansıyan hadise; oradaki 800 kodunda galerinin önemli bir kısmına, mil dediğimiz bir killi çamur tabaka katlamış" dedi

Ayşenur İslam: Ermenek'te ilk etapta maddi sıkıntı yaşanmamasına çalışıyoruz!

Bakan İslam, Ermenek'teki maden kazasına ilişkin, "Ermenek'te genellikle madende mahsur kalan işçilerimiz ailedeki tek çalışanlar. Bunu göze alarak ilk etapta maddi bir sıkıntı yaşanmamasına çalışıyoruz" dedi

Ermenek'te işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar sürüyor!

Maden ocağında kurtarma çalışmaları gece boyu devam etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da çalışmaları yerinden takip ederek, yetkililerden bilgi aldı.

karamdan ermenek maden ocağı Haberi

karamdan ermenek maden ocağı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, düne göre su seviyesinde 10 metrelik bir düşüş olduğunu açıklarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Su seviyesinin işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde bulunduğunu söyledi.


Lütfi Elvan:


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "İstanbul'dan gelen büyük pompayı da yerleştirmemiz halinde su boşaltımındaki süreyi inşallah biraz daha hızlandırmış olacağız" dedi.


Faruk Çelik:


25 yıl sonra ilk kez böyle bir kaza yaşandı. Çok üzgünüz.


Taner Yıldız:


Arkadaşlar şu an yoğunlaştığımız nokta tamamen arkadaşlarımızın çıkartılmasıyla ilgilidir. Adli süreç de...