19 / 05 / 2024

karasal çeşitlilik

karasal çeşitlilik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya’da kendini temizleyebilen 5 körfezden biri olan “Saros Körfezi’nin denizel ve karasal biyolojik çeşitliliğini tespit ediyor

Türkiye'nin en genç şehri açıklandı! Peki, hangi şehir kaç yaşında?

Türkiye, 84 milyon 680 bin 273 kişilik nüfusu ile büyük bir genişliğe sahip bir ülkedir. Buna göre, arklı yaş grupları ise bu çeşitlilik içerisinde en çok dikkat çeken konulardan birisi oluyor. Elde edilen veriler kapsamında ise yaş ortalamasına göre en genç ve en yaşlı şehirler açıklandı. İşte habe

Tarımda çiftçileri sevindirecek haber! O ürünümüzü kapış kapış almaya geliyorlar

Tarımda Türk çiftçilerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. İddiaya göre gıda ithalatında çeşitlilik yaratmak isteyen Malezya, Türkiye'den buğday unu almak için harekete geçiyor.

Bulaşık Makinesi Arayanlar İçin, Bosch Mart 2022 Fiyat Listesi…

Söz konusu bulaşık olunca ilk akla gelen markalardan biri Bosch, bulaşık makinelerinde sunduğu çeşitlilik ve özellikleriyle dikkat çekiyor. Her bütçeye uygun Bosch bulaşık makineleri ve fiyatlarını sizler için inceledik…

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

Zeytinburnu, ulaşım ağının çeşitlilik kazanmasıyla geliri yüksek yatırımcılar tarafından da tercih edilir oldu. Özellikle sahil bölgesinde yer alan projeler gün geçtikçe katlanıyor. Peki Zeytinburnu'nda konut fiyatlarında son durum ne?

Bekir Pakdemirli: Biyolojik çeşitlilik ekonomimize kazandırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğin ekonomiye kazandırılacağını belirterek, "Genetik kaynaklarımıza dayalı fikri mülkiyet haklarından ülkemizin faydalanmasının önü açılacak." dedi.

Kurumsal yatırımcıların yeni gözdesi ticari gayrimenkul!

Yatırım fonları ve emeklilik şirketleri arasında ticari gayrimenkule yatırım yapmak son dönemde yükselen trend haline gelirken, yatırımda çeşitlilik ve getiri ticari gayrimenkulün yıldızını parlatıyor.

Guardian Glass, Mimari Tasarım Zirvesi'nde!

Guardian Glass, 14-15 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Mimari Tasarım Zirvesi”nde, farklı yapı tiplerine ve ihtiyaçlara cevap verir nitelikte, hem görsel, hem teknik, hem de ekonomik anlamda zengin çeşitlilik sunan ürün yelpazesini sektör profesyonelleriyle buluşturacak.

Milli park ve koruma alanları TBMM'de konu oldu!

Tabiatı koruma alanlarına, su ve biyolojik çeşitlilik mevzuat taslakları TBMM'de konu oldu. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kartal Hukukçular Towers ulaşım kolaylığı sağlıyor!

İstanbul Kartal’ın prestijli binası Hukukçular Towers, ofislerinde sağladığı hizmetler ve teknolojik alt yapıyla ön plana çıkıyor. Hukukçular Towers, her yere sağladığı hızlı, kolay ulaşım ve avlu alanında sunduğu çeşitlilik ile iş hayatına rahatlık katıyor.

Hukukçular Towers: Kentsel dönüşümün yeni çekim merkezi!

İstanbul Kartal’ın prestijli binası Hukukçular Towers, ofislerinde sağladığı hizmetler ve teknolojik alt yapıyla ön plana çıkıyor. Hukukçular Towers, her yere sağladığı hızlı, kolay ulaşım ve avlu alanında sunduğu çeşitlilik ile iş hayatına rahatlık katıyor.

Hukukçular Towers, iş ve yaşam alanını bir araya getiriyor!

İstanbul Kartal’ın prestijli binası Hukukçular Towers, ofislerinde sağladığı hizmetler ve teknolojik alt yapıyla ön plana çıkıyor. Her yere hızlı ulaşımlı lokasyonu ve avlu alanındaki çeşitlilik ile iş hayatını dönüştürüyor.

Aziz Torun: Sat-yap dönemi sonsuza kadar sürmez!

GYODER Başkanı Aziz Torun, 10 Mayıs’ta yapılacak Gayrimenkul Zirvesi’nde ‘Kendimizi yenilemeliyiz’ mesajı vereceklerini söyledi. Torun, “Sat-yap dönemi sonsuza kadar sürmez. Hem üretimde hem de finansman modellerinde çeşitlilik şart” dedi.

Yurtbay Seramik Brick Stone yaşam alanlarına derinlik ekliyor!

Desen ve dokularındaki çeşitlilik seramikleri bir sanat eserine dönüştürürken; doğallığı daha fazla yaşam alanlarımızda görmemizi sağlıyor. Brick Stone, uyumlu renkleriyle dikkat çekiyor. Üç boyutlu etkisiyle yaşam alanlarına derinlik ekliyor.

karasal çeşitlilik Haberi

karasal çeşitlilik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Özel Çevre Koruma Bölgelerindeki Karasal ve Denizel alanlarda, Biyolojik çeşitliliğin haritasını çıkararak bu bölgelerdeki araştırmalarına hızla devam ediyor.


Bakanlık, 2010 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) ilan edilen Saros Körfezi’nin doğal, kültürel, ve tarihi değerlerinin korunması amacıyla, denizel ve karasal biyolojik çeşitliliğini araştıracak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, bütünleşik alan yönetimi yaklaşımı ile sürdürülebilirlik anlayışına uygun şekilde planlayarak korumak ve yönetmek stratejisinden hareketle, Saros Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesinde yapılacak Yönetim Planına altlık oluşturmak üzere, biyolojik açıdan kıyı ve deniz ortamı değerlendirilerek önceliklerin belirlenmesi için mevcut makroskobik denizel ve karasal biyolojik çeşitliliğin tespitini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.


Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, 2012-2013 yılı yatırım programında yer alan, “Saros Körfezi Özel Çevre...