02 / 05 / 2024

Tarımda çiftçileri sevindirecek haber! O ürünümüzü kapış kapış almaya geliyorlar

 Tarımda çiftçileri sevindirecek haber! O ürünümüzü kapış kapış almaya geliyorlar

Tarımda Türk çiftçilerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. İddiaya göre gıda ithalatında çeşitlilik yaratmak isteyen Malezya, Türkiye'den buğday unu almak için harekete geçiyor.



Gıda ürünleri hiç olmadığı kadar değerli olmaya başladı. Bu nedenle ülkeler gıda çeşitliliklerini geliştirmek ve iş birliği yaptıkları ülke sayısını artırmak istiyor. Malezya ise gıda ithalatını artırmak için kolları sıvadı. Malezya'nın rotasını çevirdiği ilk ülke ise Türkiye oldu. 

TÜRKİYE'DEN BUĞDAY UNU İTHAL ETMEYİ DEĞERLENDİRİYORLAR

Malezya Ulusal Haber Ajansı Bernamama’nın haberine göre Başbakan İsmail Sabri Yakup yükselen küresel gıda fiyatlarından dolayı gıda ithalatı kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışırken Türkiye'den buğday unu ithal etmeyi değerlendiriyor. 

SEKTÖR LİDERLERİYLE GÖRÜŞME YAPTI 

Dört günlük bir ziyaret için Salı günü İstanbul'a gelen Yakup, Türkiye'nin sektör liderleriyle yaptığı görüşmelerde gıda güvenliğinin ana konulardan biri olduğunu söyledi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön