15 / 05 / 2024

Tarımda çiftçileri sevindirecek haber! O ürünümüzü kapış kapış almaya geliyorlar

 Tarımda çiftçileri sevindirecek haber! O ürünümüzü kapış kapış almaya geliyorlar

Tarımda Türk çiftçilerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. İddiaya göre gıda ithalatında çeşitlilik yaratmak isteyen Malezya, Türkiye'den buğday unu almak için harekete geçiyor.



SAVAŞ VE KISITLAMA KARARLARI ÇOK ETKİLEDİ

Dünyanın en önemli buğday ve mısır yetiştiricileri olan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ve Hindistan'ın buğday ihracatını kısıtlama kararının arzı baskıladığını söyleyen Yakup, Malezya'da artan yaşam maliyetleriyle karşı karşıya kalan tüketicileri desteklemek için sübvansiyon sağlamaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Malezya, buğday ihtiyacının yüzde 80'ini Avustralya'dan, geri kalanını ise ABD, Kanada ve Ukrayna'dan satın alıyor.

TÜRKİYE'NİN BUĞDAY UNU ÜRETİMİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'nin buğday üretimi 2015'te 22,6 milyon ton, 2016'da 20.6 milyon ton, 2017'de 21,5 milyon ton, 2018'de 20 milyon ton 2019'de 19 milyon ton, 2020'de 20,5 milyon ton ve 2021'de 17,7 milyon şeklinde gerçekleşti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön