28 / 04 / 2024

Karasu Limanı RORO

Karasu Limanı RORO

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde hayata geçirilen Karasu Liman projesi ne zaman tamamlanacak? Karasu Limanı ne zaman açılacak? Karasu Limanı ne amaçla kullanılacak? İstanbul-Karasu feribot seferleri yapılacak mı? İşte cevaplar...

Yatırımcıların yeni rotası Sakarya! 

Sakarya son yıllarda sahilleriyle, doğal güzellikleriyle, tarımı ve sanayi yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Orta sınıf yazlığını buradan alıyor. Karasu Limanı ili yepyeni bir sektör ile tanıştırdı. Lojistik konusunda Anadolu’nun en merkezi noktalarından biri oldu...

Sakarya IC Karasu Limanı açıldı!

Sakarya'da hayata geçirilen IC Karasu Limanı, hizmete açıldı. IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile inşa edildiğini belirtti.

Sakarya Karasu Limanı Kasım'da açılacak!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 1995'te temeli atılan Karasu Limanı'nda çalışmalar devam ediyor. Limanın, kasım ayında hizmete açılması hedefleniyor.

Sakarya Karasu Limanı yıl sonunda tamamlanacak!

Sakarya Ekonomi Zirvesi’nde şehrin karar vericileri birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya’nın lojistik alanında önemli gelişmelerle karşılaşacağını aktardı.

Karasu Limanı, Temmuz'da faaliyete geçecek!

IC İçtaş Sakarya Karasu Liman Yatırım ve İşletmesi tarafından inşaatına devam edilen Karasu Limanı’nın 2016 Temmuz ayının ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Karasu Limanı 2016'da tamamlanacak!

Karasu ilçesinde 1995'te temeli atılan Batı Karadeniz'in en büyük limanlarından biri olacak Karasu Limanı'nda çalışmalar yeniden başladı. Liman 2016’da faaliyete girecek. Liman ile birlikte lojistik üs haline gelecek bölge yatırımcıları cezbedecek.

Karasu Limanı'nın inşaatı Ağustos'ta başlayacak!

Ulaştırma Bakanlığı 13’ncü Bölge Müdürlüğü Kontrol Amiri Erdem Öncebe, İl Koordinasyon Kurulu’nda, Karasu Liman inşaatının Ağustos ayında başlayacağını ve yıl sonuna kadar biteceğini söyledi.

Karasu Limanı neden gecikti?

Sakarya Yeni Haber Gazetesi yazarlarıdan Cihan Ersöz bugünkü köşe yazısında Karasu Limanı neden gecikti sorusuna yanıt verdi..

Karasu Limanı tamamlanınca Sakarya lojistik üs olacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, lojistik sektörünün Sakarya için daha da önemli olacağını belirtti..

Karasu Limanı ne zaman bitecek?

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde hayata geçirilen Karasu Liman projesi ne zaman tamamlanacak? Karasu Limanı ne zaman açılacak? Karasu Limanı ne amaçla kullanılacak? İstanbul-Karasu feribot seferleri yapılacak mı? İşte cevaplar...

Karasu Limanı Sakarya'yı canlandıracak!

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 8'inci kenti Sakarya, Karasu Limanı inşaatı ve Arifiye-Karasu demiryolu hattının tamamlanması ile birlikte Doğu Marmara'nın cazibe merkezi haline gelecek.

Mahmut Kösemusul: Karasu Limanı'ndan ilk ihracat 2016'da gerçekleştirilecek!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yaptığı açıklamada, Karasu Limanı'nın yer tesliminin yapıldığını belirterek, limandan 2016'da ilk ihracatın gerçekleştirileceğini söyledi.

Sakarya, Karasu Limanı'yla ihracat atağını sürdürecek!

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hiidaverdi Ağım "yapişlet-devret" modeliyle ihale edilen Karasu Limanı'nın Samsun ve Mersin'den sonra Türkiye'nin üçüncü, Karadeniz'in de ikinci büyük limanı olacağını söyledi...

Karasu Limanı RORO Haberi

Karasu Limanı RORO


Sakarya Karasu'da IC İçtaş İnşaat tarafından yapımı süren Karasu Limanı'nda ne tür taşımacılık yapılacağı uzun süredir merak konusuydu... Karasu'yu İstanbul'a bağlayacak feribot seferlerinin Karasu Limanı üzerinden olup olmayacağı, Karasu Limanı'nın sadece yük taşımacılığı için mi kullanılacağını Emlakkulisi.com açıklıyor...






Karasu Limanı projesinde neler oldu?


Karadeniz Bölgesi'nde ticaretin gelişmesine katkı sağlayacak olan Karasu Limanı'nın mevcut altyapısı, Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı D.L.H. İnşaat Genel Müdürlüğü ile IC İçtaş İnşaat arasında Kasım 1994'te imzalanan sözleşmenin ardından başlayan çalışmaların ardından Eylül 2007de tamamlandı.




Firma, 2011 yılında Karasu Limanı Üstyapı tesislerinin yapılması ve işletilmesi ihalesini de kazandı ve çalışmalarına devam etti. Karasu Limanı üst yapı tesisleri yer teslimi sözleşmesi 21 Ağustos 2014'te imzalandı.


Karasu Limanı ne zaman açılacak?




Ulaştırma Bakanlığı DLH Altyapı Genel Müdürlüğü'nden edindiğimiz...