05 / 07 / 2024

Karasu Limanını kim işletecek

Karasu Limanını kim işletecek

Yıllardır yer tahsisi bekleyen Karasu Limanı'nda sorun çözüldü. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü yer tahsisini, 73 milyon dolar ile ihaleyi kazanan İÇTAŞ firmasına yaptı

Sakarya IC Karasu Limanı açıldı!

Sakarya'da hayata geçirilen IC Karasu Limanı, hizmete açıldı. IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile inşa edildiğini belirtti.

Sakarya Karasu Limanı Kasım'da açılacak!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 1995'te temeli atılan Karasu Limanı'nda çalışmalar devam ediyor. Limanın, kasım ayında hizmete açılması hedefleniyor.

Zonguldak Filyos Limanı'nın inşası başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Filyos Limanı'nın yer teslimini 19 Temmuz'da yaptık, çok yakın bir zamanda da kazma vurulmuş olacak." dedi.

Arkas Terminal Del Golfo limanının projesine The Plan’dan ödül!

İtalya Terminal Del Golfo limanının yeniden yapımı için Arkas Holding Liman Hizmetleri Grubu tarafından hazırlanan proje, mimarlık ve tasarım alanında verilen The Plan Awards 2016’nın birincisi oldu.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Tapu harcını kim ne kadar öder?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Burada yapılacak her devir işlemi için tapu dairesine belli bir oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcını kim ne kadar öder?

Kira artışını kim belirler?

Ev ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, kiracıları ile yaptığı sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına da sahip oluyor. Peki, kira artışını kim belirler?

İnebolu Limanı’nı 49 yıllığına Eti Bakır işletecek!

Satış ihalesi Başbakan tarafından onaylanan İnebolu Limanı’nın devriyle ilgili sözleşme, Özelleştirme İdaresi ile ihaleyi kazanan Eti Bakır AŞ arasında imzalandı.

Büyükçekmece Yat Limanı'nın inşaatı 2017'de bitecek!

Büyükçekmece'de yapımına başlanan yat limanında uzun süre ilerleme olmadı. Belediye Başkanı Hasan Akgün limanın tekrar yapımına başlandığını ve eskisinin iki katı büyüklüğünde olacağını söyledi. Liman inşaatı 2017'de bitecek.

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirmesinde sona yaklaşıldı!

İzmir Alsancak Limanı, özelleştirmede sona yaklaşıyor. Özelleştirme İdaresi'nin İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı olmak üzere ikiye ayırdığı Alsancak Limanı'nın özelleştirme ihalesinin, 2016 yılının ilk yarısında yapılması planlandı.

Yeni Foça Yat Limanı’nın ihalesi 21 Nisan’da yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın 35 Projesi arasında yer alan Yeni Foça Yat Limanı’nın ihalesi 21 Nisan’da yapılacak. Proje ile turizmde ivme kazanacak İzmir, ekonomik açıdan da büyüyecek

İnebolu Limanı'nın davasında ara karar verildi!

Danıştay, İnebolu Belediyesi'nin, işletme hakkının devri sözleşmesine aykırı hareket edildiği iddiasıyla İnebolu Limanı'nın kapasitesinin artırılması ve imar planının artırılan kapasiteyi kapsayacak şekilde revize edilmesi talebiyle açtığı davada ara kara

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı.

Karasu Limanını kim işletecek Haberi

Karasu Limanını kim işletecek

Karasu Limanında düğüm çözüldü. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel üdrülüğü yıllardır bekleyen yer tahsisini 73 milyon dolara ihaleyi kazanan İçtaş firmasına yaptı. İçtaş 18 ayda limanın inşaatını tamamlayacak ve 17 yıl 8 ay boyunca işletecek.


Liman kapsamında tali dalkıran uzatması, ana dalkıran kronman duvarı inşaatı, rıhtımlar ve Ro-Ro kapak atma rampası, geri saha dolgusu ve beton kaplama imalatları limanın kara ve demiryolu bağlantısı, elektrik, su ve yangın tesisatı, arıtma tesisi ve depo idari bina yapılacak.


Yeni Haber...