09 / 05 / 2024

karataş-istasyon metrosu

karataş-istasyon metrosu

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. 65 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında metro müjdesi de verildi.

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda istasyon inşaatları başladı!

İzmir'de yapımı devam eden Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda istasyon çalışmaları başladı. 

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile ilgili olarak, "3 istasyon, 3,3 kilometrelik tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu 2022 sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

İzmir Narlıdere Metrosu’nda iki istasyon birleşti!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki 7,2 kilometrelik metro hattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı.

Gaziantep'e Karataş-İstasyon arası metro projesi müjdesi!

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. 65 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında metro müjdesi de verildi.

1992 yılında İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış!

1992 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı planlanan İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış. 625 milyar liraya ihale edilen dört kilometrelik metro inşaatında üç istasyon bulunacakmış.

Mahmutbey metrosu Kabataş'a uzatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye başkanı Kadir Topbaş'ın "Her yerde metro, her yere metro" hedefinde en önemli aşamalardan biri daha gerçek oluyor, Mahmutbey metrosu Kabataş'a uzatılıyor...

Karataş'taki SGK binası yeni yılda hizmete açılacak!

Çankırı Mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna ait Karataş Mahallesi 272 ada 42 parselde kayıtlı toplam 3 bin 287 metrekare alan üzerinde inşa edilen SGK hizmet binası inşaatı tamamlandı.

1975 yılında İstanbul Metrosu için yılda 1 milyar lira lazımmış!

1975 yılında devlet problemi haline gelen İstanbul Metrosu için yılda 1 milyar liralık yatırım yapmak lazımmış. Belediye Başkanı Ahmet İsvan ''Metro yapılmazsa İstanbul'un trafiği bir ızdırap olacaktır'' demiş.

Aksu Mahallesi Karataş Mesire Alanı'nda çalışmalar devam ediyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş'ın yaşam kalitesini artırmak için projeler ürettiklerini belirtti. Aksu Mahallesi Karataş Mesire Alanı, içerisinde yer alan sosyal ve spor alanları ile bölgenin çehresini değiştir

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş!

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş. Toplamda dört hat olarak inşa edilecek olan metronun iki hattı Avrupa Yakası'nda, diğer iki hattı ise Anadolu Yakası'nda inşa edilecekmiş.

1972 yılında İstanbul Metrosu için hükümetten yardım istenmiş!

1972 yılında 1 milyar 754 milyon liraya mal olacak olan İstanbul Metrosu için, Belediye Başkanı hükümetten yardım istemiş. Hazırlanan Metro raporuna göre, şehre iki güzergah üzerinden metro kurulması teklif edilmiş.

1971 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk ihalesini Ruslar kazanmış!

1971 yılında Fransız, Kanada, Alman ve Rus firmalarının katıldığı ön raporlara ait ihaleyi Ruslar kazanmış. İki ayrı hat üzerinde çalışması düşünülen İstanbul Metrosu 3,5 milyar liraya mal olacakmış.

Çayyolu metrosu Başkentliye yetmiyor!

Çayyolu Metrosu’nun toplu ulaşımdaki sorunları çözmediğini, ‘ring’ uygulaması ile metrolardaki yoğunluğun arttığını ve ulaşımın da eziyete dönüştüğünü belirten bir grup, Koru Metro İstasyonu’nda eylem yaptı.

karataş-istasyon metrosu Haberi

karataş-istasyon metrosu

Stadyum, Maarif, Doğumevi kavşağı, Özdemirbey Caddesi, Yeşil Vadi yolu, Karataş bölge hastanesi arasında 10 km'lik metro inşaatı için çalışmalarda sona gelindi. 1 yıl içinde inşaatına başlanacak proje ile Karatas-İstasyon arası 8-10 dakikaya düşecek


YOLCU SAYISI 30 BİNLERE ÇIKTI

Fatma Şahin, gündemin 27. maddesi olan Değirmiçem Mahallesi'nda konut, kavşak ve yol düzenlemesi uygulama imar plan değişikliği ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan'ın meclise bilgi vermesini istedi. Sezer Cihan, pix saatlerde 10 bin olan yolcu sayısının 30 binlere çıktığını belirterek, "Metroya başlıyoruz. Metro hattı için fizibilite, ön projeler hazırlanıyor. Stadyum, Maarif, Doğumevi kavşağı, Özdemirbey Caddesi, Yeşil Vadi yolu, Karataş bölge hastanesi arasında 10 km'lik metro hattı yapacağız. 

Saha zemin çalışmalarına başladık. Hedef 1 yıl içinde uygulama projelerini yapmak ve inşaatına başlamak. 

Karataş'tan...