27 / 04 / 2024

İzmir Metrosu'na yeni vagonlar geliyor!

İzmir Metrosu'na yeni vagonlar geliyor!

İzmir Metrosu'na yeni vagonlar geliyor. Metro sistemini güçlendirmek için 85 vagonun alım ihalesine çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce siparişini verdiği 10 yeni vagonu da önümüzdeki haftalarda teslim alacak.




Metro sistemini güçlendirmek için 85 vagonun alım ihalesine çıkan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, daha önce siparişini verdiği 10 yeni vagonu da önümüzdeki haftalarda teslim alacak. 



İhale yapıldı

Büyükşehir, filosuna katmayı planlandığı 85 vagon (17 tren seti, 5 vagonlu) alımı için ihale yaptı. . China CNR Corporation Ltd. 71 milyon 400 bin 375 euro, CSR Zhuzhou Electric Locomotive Co Ltd. ise 118 milyon 544 bin 275 euroluk teklif sunarken, Hyundai Rotem firması da teşekkür mektubu verdi. İhale komisyonunun yapacağı teknik incelemenin ardından sonuçlandırılacak. Sözleşmenin imzalanmasının ardından, trenlerin tamamı 26 ayda teslim edilecek. Büyükşehir'in metro sistemi için daha önce sipariş verdiği ve Çin'deki fabrikada yapımı tamamlanan 10 adet vagondan oluşan 2 tren seti yola çıktı. Önümüzdeki günlerde İzmir Limanı'na gelmesi beklenen 10 yeni vagon ve 85 vagonlu yeni tren setleriyle metronun filodaki toplam vagon sayısı ikiye katlanarak 172'ye ulaşacak. 



Yeni Asır


Geri Dön