02 / 05 / 2024

Karatay ikinci imar revizyon planı hangi mahalleleri kapsıyor

Karatay ikinci imar revizyon planı hangi mahalleleri kapsıyor

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Karatay'da 21 mahallede imar düzenlemesi!

Karatay Belediyesi tarafından imar ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi için 21 mahallede, 38 farklı düzenleme sahasında 9 milyon 821 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

Didim Kültür Merkezi'nin imar planı mecliste görüşüldü!

Aydın Didim Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ikinci oturumunda inşaatı devam eden kültür merkezinin imar planı görüşüldü.

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları yine mahkemelik oldu!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bölge halkı, AKP'li belediyenin kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi için hazırlanan ikinci imar planları da bölge halkı tarafından mahkemeye taşındı.

Manisa Turgutlu Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Manisa Turgutlu Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ikinci oturum toplantısı gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerini imar oluşturdu.

Beykoz Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Beykoz Belediyesi Meclisi ocak ayının ikinci toplantısında imar ağırlıklı gündem maddelerini konuştu.

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında imar konuşuldu!

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

İmar barışı ikinci kez uzatılacak mı?

Başvuru süresi 31 Aralık'ta sona erecek olan imar barışına yaklaşık 9 milyon vatandaş başvurdu. Peki imar barışı ikinci kez uzatılacak mı?

Karatay’da 18. madde imar uygulamaları devam ediyor!

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. 

Merzifon OSB'de imar yolları açılıyor!

Amasya Merzifon OSB'nin ikinci sanayi bölgesi parselleri arasındaki imar yollarının açılması için çalışmalara başlandı.

Karatay ikinci imar revizyon planı hangi mahalleleri kapsıyor Haberi

Karatay ikinci imar revizyon planı hangi mahalleleri kapsıyor

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Ulubatlıhasan, Büyüksinan, Keykubat, Kayacık Araplar, Keçeciler, Yediler, Hacıhasan, Hacısadık, Köprübaşı, Nakipoğlu, Hacı Hasan Emirgazi, Hasan Dede Mescit, Hacı Yusuf Mescit, Hacıveyiszade, Çimenlik, Doğuş, Çelebi, Yeni Mahalle, Akabe, Hamzaoğlu, Kerimdede, Mengene olmak üzere Toplam 22  Mahalleyi kapsayan 5 milyon metrekarelik alanda Birinci İmar Revizyon Plan çalışması yapıldı. Belediye olarak revizyon kapsamında yapılan 18’inci madde imar uygulamaları dahil 36 adet düzenleme sahasında yaklaşık 6 milyon 18 bin 854 metrekare alanda imar uygulaması yapıyoruz. Yapılan uygulamalar sonucunda 1 milyon 707 bin 783 metrekare alanda çalışmalar...