07 / 05 / 2024

karayolu inşaatı

karayolu inşaatı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu yıl bütçe hedefinin tutturulamayacağını, bazı bakanlıkların tartışılmadan kaynağı ortaya koymadan harcamayı genişlettiklerini, birçok bakanlığın kendisini dinlemediğini söyledi

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatı devam edecek mi?

İBB'den Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatına ilişkin yapılan açıklamada, metro ve karayolu inşaatının devam edip edilmeyeceğine ilişkin girişimde bulunulmadı dendi...

Dev inşaat projelerine sigorta desteği!

Mapfre Sigorta Genel Muñoz, büyük inşaat projelerinin gerçekleşmesinde önemli rol oynadıklarını söyledi. Muñoz, "Vauk Tüneli, İstanbul Başakşehir-Kayaşehir Metrosu, Gelibolu-Eceabat Karayolu, Marmaray deniz altı geçişi sigorta desteği verdiğimiz projeler arasında" dedi. 

Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatı meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatının tamamlanma tarihine ilişkin soru önergesinde hazırladı..

Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı!

Kazakistan’ın Almatı kentinde Türk ve Güney Kore firmalarının ortak projesiyle yapılan Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı.

Malatya-Sivas karayolu inşaatı meclis gündeminde!

Malatya-Sivas karayolu inşaatı için ayrılan ödenek mecliste konu oldu. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere soru önergesi hazırladı..

Bursa Mudanya Köprülü Kavşağı'nda inşaat başladı!

Bursa-İzmir D200 Karayolu üzerinde yer alan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağında inşaat çalışmalarına başlandı. Birinci etap çalışmalarda, köprünün inşaat imalatları tamamlanacak.

Bilecik-Yenişehir karayolu inşaatı ne zaman başlayacak?

Halil Eldemir, Bilecik-Yenişehir karayolu inşaatındaki çalışmaların kısa süre içerisinde tekrar başlayacağını bildirdi. Eldemir, yaklaşık 49 kilometrelik karayolun 17 kilometresinde sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlandığını belirtti.

Kocaeli Symbol Köprülü Kavşağı'nın inşaatı ne zaman bitecek?

D-100 karayolu üzerinde Symbol Yaşam merkezi ile Kentsa kavşağı arasındaki bölgede yapılan yeni köprülü kavşağın inşaatı, Körfez Köprüsü inşaatı ile aynı dönemde başladı.

Bolu'da Hayrettin Türbesi'ndeki inşaat nedeniyle yollar kapandı!

Bolu D-100 karayolu Tokadi Hayrettin Türbesi girişine yapılacak kavşak inşaatı sebebiyle mera ve tarlalarıyla olan bağlantı yollarının kapatılmasını protesto eden köylüler, şehirlerarası yolu ulaşıma kapattı.

İzmir-Aydın karayolu inşaat sektörünün en gözde merkezi!

İzmir-Aydın karayolu, İzmir Torbalı'nın inşaat sektörü ve yatırımcılar açısından en gözde bölgesi haline geldi. Firmalar bu bölgede yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor.

Adana Yüreğir'de Mansurlu-Kaleyüzü karayolu inşaatı başladı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Feke, Kozan AK Parti İlçe yöneticileri ile birlikte Mansurlu-Feke Karayolunun 17 Km’lik Mansurlu-Kaleyüzü mahalleleri arasında yapılacak olan karayolu inşaatını başlattılar.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Meydanı'nın inşaatı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçidinde inşaat çalışmalarına devam ediyor.

karayolu inşaatı Haberi

karayolu inşaatı

Kulislerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hangi bakanlıkları eleştirdiği konuşulmaya başlandı. Büyük projelerin en büyük sahibi Ulaştırma Bakanlığı . 

Büyükşehirlerin metro yatırımlarının Ulaştırma Bakanlığı ’na devredilmesinin maliyeti yaklaşık 3 milyar lira. Ayrıca henüz birkaç gün önce Karayolları’ndan alacağı olan müteahhitlere ödeme yapılabilmesi için YPK’dan 1.5 milyar liralık ek ödenek çıktı. 3. köprü , İzmit Geçişi gibi büyük projeler Ulaştırma Bakanlığı ’nın. Yine bir başka büyük bakanlık Çevre Bakanlığı. Kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ’nın ise 4+4+4 için bu yıl şimdilik ek ödenek istemediği ancak gelecek yıl sınıf yoğunluğuna göre yeni okul yatırımları için kaynağa ihtiyacı olabilecek. Şimşek, bütçedeki bozulma nedenlerini, memur maaş zamları, ulaştırma yatırımları, sağlık, sosyal güvenlik, özelleştirme gelirlerinin azlığı ve BOTAŞ’ın maliyetin altında doğalgaz satması olarak...