19 / 05 / 2024

Bolu'da Hayrettin Türbesi'ndeki inşaat nedeniyle yollar kapandı!

Bolu'da Hayrettin Türbesi'ndeki inşaat nedeniyle yollar kapandı!

Bolu D-100 karayolu Tokadi Hayrettin Türbesi girişine yapılacak kavşak inşaatı sebebiyle mera ve tarlalarıyla olan bağlantı yollarının kapatılmasını protesto eden köylüler, şehirlerarası yolu ulaşıma kapattı.



Bolu D-100 karayolu Tokadi Hayrettin Türbesi girişine yapılacak kavşak inşaatı sebebiyle mera ve tarlalarıyla olan bağlantı yollarının kapatılmasını protesto eden köylüler, şehirlerarası yolu ulaşıma kapattı. Mağdur olduklarını belirten Muhtar Hasan Özcan, “Tarlalarımızı nasıl süreceğiz? Altgeçit yapılsın ki, işlerimiz aksamasın.” dedi.


Bolu'nun merkeze bağlı, 400 nüfuslu Yolçatı köyünün bağlantı yolları kapanınca köylüler mağdur oldu. Vatandaşlar, Karayolları tarafından D-100 karayolu Tokadi Hayrettin Türbesi girişine yapılacak kavşak çalışmaları sebebiyle köyün mera ve tarlalara giden bağlantı yollarının kapanmasını protesto etti.


D-100 karayolu Abant kavşağı yakınlarındaki Yolçatı köylülerinin kullandığı bağlantı yolu, Tokadi Hayrettin Türbesi'ne girişine yapılacak kavşak sebebiyle araç ve yaya trafiğine kapatılınca köylüler ayaklandı. Köy giriş yolu kazılıp, kavşak için beton ve demir bariyerlerle set çekildi. Yollarının kapatılmasını protesto eden köylüler D-100 karayolunu her iki yönde de araç trafiğine kapatınca yolda uzun araç konvoyları oluştu. Engelli bir vatandaş ise kapanan yolun köyün çıkışında kaldığını belirterek, “Karşıya demir parmaklıklar yüzünden geçemiyorum. Adeta hapsoldum.” diyerek tepkisini dile getirdi.


Yolun kapatılmasına tepki gösteren bir araç sürücüsü köylülere hitaben, “Ben taksiciyim, benim yolumu kapatamazsınız. Verin o zaman benim paramı.” demesi gerginliğe sebep oldu. Eyleme destek veren kadınlar da  ellerinde sopalarla yolun kapatılmasına tepki gösterdi. Köylüler, bir haftadır defalarca müracaat etmelerine rağmen sorunlarına çözüm bulunmadığını öne sürdü. Polis ve jandarma ekiplerinin yolu açmak için uzun süren görüşmeler sonrası ikna ettiği vatandaşlar, yolu yeniden ulaşıma açtı.


Yolçatı köyü muhtarı Hasan Özcan'ın, valilik yetkilileriyle telefonda konuşup sorunlarının çözüleceğine ilişkin söz verildiğini söylemesi üzerine, vatandaşlar dağıldı. Köylerine giden tek yolun kapatıldığını belirten köy muhtarı Özcan, şunları kaydetti: “Yol kapatılması sebebiyle Abant kavşağından dolanmak zorunda kalıyoruz. Yol kapanınca tarım ve hayvancılık faaliyetlerimiz aksadı. Bölgeye altgeçit yapılmasını istiyoruz. Yetkililer, bölgede inceleme yapılarak, sorunun çözüleceğini söyleyince eylemimizi bitirdik.''



Zaman


Geri Dön