07 / 05 / 2024

kardeş şehir ne demek

kardeş şehir ne demek

Kardeş şehircilik anlayışı önyargıları yıkarken yardımlaşmayı ve şehirlerin yurtdışında tanıtımı açısından da bir önem kazanıyor. Çanakkale ile Osnabrück arasındaki kardeşliği, kardeş şehir elçisi Rıza Baysal anlatıyor

Akıllı şehir ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Akıllı Şehirler Strateji Belgesi" gönderdi. Peki nedir bu akıllı şehir uygulaması? Akıllı şehir daha önce Türkiye'de uygulandı mı? Akıllı şehir ne? İşte detaylar...

Frekans Mavişehir ne zaman teslim?

Frekans Mavişehir ev fiyatları 3 milyon liradan başlıyor. Ön talep toplanan projede 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor. Peki Frekans Mavişehir ne zaman teslim edilecek? İşte yanıtı...

Siirtli Öktem Kardeşler anahtar teslim fabrikalar üretiyor!

Siirtli Öktem Kardeşler, 2001 yılında Partner Teknik Endüstriyel'i kurdu. İki kardeş bugüne kadar Irak, Libya, Suudi Arabistan ve Mısır'da 100'ün üzerinde anahtar teslim fabrika yaptı. Şirketin şu anda da sekiz projede 110 milyon Euro'luk işi devam ediyor.

Akıllı şehir ne demek?

Gelişen teknoloji ile her şey akıllanmaya başladı. Ceplerimizdeki telefonlarımızdan başlayan bu süreç kentlere kadar uzandı. Peki, akıllı şehir ne demek ve bir kent nasıl akıllanabilir? 

Lal Bahçe Başakşehir ne zaman teslim?

12 katlı tek blok şeklinde yükselen Lal Bahçe Başakşehir projesi 36 adet daireden meydana geliyor. Peki Lal Bahçe Başakşehir ne zaman teslim?

Demiröz Asmalı Bahçe Şehir ne zaman teslim?

Peşin alımlarda yüzde 20 indirim sağlanan Asmalı Bahçe Şehir projesi 499 adet konut ve 48 adet ticari üniteden meydana geliyor. Peki Demiröz Asmalı Bahçe Şehir ne zaman teslim?

Ataşehir Sinpaş Finans Şehir ne zaman teslim?

Ön taleplerin toplandığı Sinpaş Finans Şehir projesi İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye-Ataşehir bölgesinde yükseliyor. Peki Ataşehir Sinpaş Finans Şehir ne zaman teslim?

Ümraniye Belediyesi'nden Gümüşhane'ye dev yatırım!

Ümraniye ve Gümüşhane Belediyesi dostluk ve kardeşlik bağlarının sosyal, kültürel ve ekonomik işbirlikleriyle güçlendirilmesi için “Kardeş Şehir” protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi ve Aşevinin temeli atıldı.

Etimesgut Meva Şehir ne zaman teslim?

Ünsal Park Yapı Endüstrisi tarafından hayata geçirilen Meva Şehir Ankara projesi 1800 adet daireden meydana geliyor. Peki Etimesgut Meva Şehir ne zaman teslim?

Kiler Referans Bahçeşehir ne zaman teslim?

Kiler GYO tarafından hayata geçirilen Referans Bahçeşehir projesinde 60 ay sıfır faizle taksitli ödemeler yapılıyor. Projede fiyatlar 361 bin TL'den başlıyor. Peki Kiler Referans Bahçeşehir ne zaman teslim?

Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Merkezi açılışa hazırlanıyor!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediyenin hayata geçirmiş olduğu Neşet Ertaş Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu

Kahramanmaraş yatırımlarında son durum ne?

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl ile kardeş şehir olan Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Üçüncü İstanbul Başakşehir ne zaman teslim?

Konut fiyatlarının 496 bin TL’den başladığı Üçüncü İstanbul Başakşehir projesinde 1.252 konut, 107 cadde mağazası ve 102 çarşı dükkan yer alıyor. Peki Üçüncü İstanbul Başakşehir ne zaman teslim?

kardeş şehir ne demek Haberi

kardeş şehir ne demek



Günümüzde neredeyse bütün şehirlerin kardeş şehirleri var. Bu kardeş şehirler sayesinde kültürler arası etkileşim ve dünyanın birbirini tanıması sağlanıyor. Kardeş şehirlik projeleri ile önyargılar yıkılıyor ve insanlar arasındaki farklılıklar bir sorun değil, çözüm olarak görülüyor. 


Kardeş şehirler arasındaki ilişkiye örnek olarak da Osnabrück ile Çanakkale arasındaki arkadaş şehirlikten başlayıp kardeş şehirliğe uzanan macerayı gösterebiliriz. Bu iki şehrin kardeş şehir olarak seçilmesinin nedenlerinden biri birbirlerine çok benzemeleri. İki şehir de savaşı yaşamış, kendini yıldan yıla geliştiren, Batılı ve modern şehirler. 


Osnabrück yaşadığı savaş nedeniyle özgürlük şehri olarak anılıyor. Çanakkale’nin de Türk ve Dünya tarihindeki yeri tartışılmaz. Osnabrück’te kardeş şehir elçisi Rıza Baysal ile bir röportaj yaptık.


Ne zamandan beri Çanakkale ve Osnabrück arasında bir kardeşlik projesi yürütülmektedir?


On yıldır aktif bir şekilde yürütülmektedir. Bu...