04 / 05 / 2024

Kardeş Şehirler Park açılış

Kardeş Şehirler Park açılış

20 Temmuz’un Kardeş Şehir Günü olarak kutlanacağını beyan eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, parkın açılışını 15 Temmuz’da yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

Migros Tarsus'taki 7'nci mağazasını açtı!

Migros, Mersin Tarsus'taki 7'nci mağazasını Kardeş Şehirler Langen Bulvarı'nda hizmete açtı.

Bu park, Japonya'daymış hissi uyandırıyor!

Konya ile Japonya'nın Kyoto kenti arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Japon Kyoto Parkı, kentin turizmine önemli katkı sağlıyor.

İngiltere'nin Central Park'ı varsa, bizde de Nakkaştepe var!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hep konuşurduk, İngiltere'ye giden gelenler işte orada Central Park var falan. Tamam kardeşim bizde de Nakkaştepe var" dedi.

Diyarbakır'a Kardeşlik Parkı geliyor!

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atıl durumda olan alanı yeşillendirerek "Kardeşlik Parkı"na dönüştürecek.

Kocaeli Büyükşehir’den Nusaybin’e üç park!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nusaybin'de hayata geçirdiği Kardeşlik Parkı, Barış Mahallesi Parkı ve Bulun Sokak Parkı'nı hizmete açtı.

Bolu Köroğlu Parkı, Türk dünyasını buluşturacak!

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Türk Cumhuriyetleri ile ‘Köroğlu Kardeşliği’ kuracağız ve kardeş şehirler olarak birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Köroğlu Parkı inşaatı başlayacak!

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Türk Cumhuriyetleri ile ‘Köroğlu Kardeşliği’ kuracağız ve kardeş şehirler olarak birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Mehmet Ceylan: Şırnak'ı ve Cizre'yi yeniden inşa ediyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, belediyelere görevlendirme yapılmasıyla ilgili, "Kardeş belediyecilik anlayışıyla özellikle Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi AK Partili büyükşehir belediyeleri, kardeş şehirler oluşturdu." dedi.

Keçiören Belediyesi Cerablus'a park yapacak!

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Cerablus ile Keçiören arasında kardeşlik köprüsü kuruyor. Cerablus’ta çocuk oyun parkı yaptıracak olan Başkan Ak, ayrıca Kurban Bayramı’nda Cerabluslulara bayram sevinci yaşatmak amacıyla yardım tırı da yolladı.

Yozgat Kardeş Şehirler Parkı açılışı ertelendi!

20 Temmuz’un Kardeş Şehir Günü olarak kutlanacağını beyan eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, parkın açılışını 15 Temmuz’da yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

İzmit Belediyesi Bosna Hersek'e park inşa ediyor!

İzmit Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in önemli şehirlerinden Travnik'te park yapılıyor. Yıl içinde tamamlanacak olan parkın, İzmit ile Travnik arasındaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceği belirtildi.

Karaman Akçaşehir'de çocuk parkı açıldı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, 'kardeş kent' Karaman Akçaşehir'de yapımını tamamladığı çocuk parkının açılışını yaptı. 4 bin metrekarelik alana kurulan parkta, çocuk oyun alanı, spor sahası ve spor alanı da oluşturuldu.

Kıbrıs Altınok Öz Parkı açıldı!

Kardeş belediye Kıbrıs Esentepe Belediyesi tarafından yapılan ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün isminin verildiği park, görkemli bir törenle açıldı.

Kardeş Şehirler Park açılış Haberi

Kardeş Şehirler Park açılış

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, daha önce yapmış olduğu açıklamada 20 Temmuz’un Kardeş Şehir Günü olarak kutlanacağını beyan etmişti. Bu doğrultuda bu yıl açılması planlanan yaklaşık 10 dönümlük Kardeş Şehirler Parkı açılışı 15 Temmuz’da yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.



Yalova’nın düşmanın işgalinden kurtuluşu olan 19 Temmuz’da gerçekleştirilen etkinliklere her yıl kardeş şehirlerimizden misafirlerde katılım gösteriyor. Bu nedenle 20 Temmuz’un Kardeş Şehirler Günü olarak kutlanması kararını alan Belediye Başkanı Vefa Salman, bu yıl 20 Temmuz’da Kardeş Şehirler Parkı’nın açılması için çalışmalar başlattı. 10 dönümlük alanda oluşturulan parkın açılışı 20 Temmuz’da gerçekleştirilecekti. Bu doğrultuda tüm kardeş şehirler park açılışına davet edildi. 15 Temmuz olayları sonrasında ülkelerin gelişinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle park açılışı da ileri bir tarihe ertelendi.



Yalova Belediye Başkanı Vefa...