01 / 08 / 2024

kardeşimin evini satın almak için konut kredisi çekebilir miyim

kardeşimin evini satın almak için konut kredisi çekebilir miyim

Mesken satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların sunduğu uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisini kullanabiliyor. Peki, "Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmak isteyenler için çok önemli bir uyarı geldi. İşte Mert Başaran'ın çok konuşulacak açıklamaları...

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Kylie Minogue Melbourne'deki evini satıyor!

Ünlü Avustralyalı pop şarkıcısı Kylie Minogue, 1990'da yatırım için 185 bin dolara bir ev satın almıştı. Ünlü isim, Melbourne'deki bu evini 1.715 milyon dolara satışa sundu.

Adele, Ayşe Gülnev Sutton'un evini satın aldı!

İngiliz şarkıcı Adele kiralık oturduğu Sultan 5. Murad’ın torunu Ayşe Gülnev Sutton’un 13 odalı malikanesini 7 milyon sterline satın aldı. 

Seda Sayan Sarıyer'den 4 milyon dolara villa satın aldı!

Emlak zengini sanatçılardan Seda Sayan Sarıyer Büyükdere'den 4 milyon dolara villa satın aldı. Gayrettepe'den Boğaz'a taşınacak olan Sayan şimdilerde yeni evini tamir ettiriyor.

Gazeteci Boran, villasını satın almak isteyen 159 kişiye verdiği mücadeleyi kazandı!

Büyükçekmece'de  Alkent 2000 Mahallesi'nde yaşayan Dursun Boran, imza toplayarak evini satın almak isteyen 159 kişiye karşı verdiği hukuk mücadelesinde mutlu sona ulaştı. 

Jennifer Lawrence New York'ta 21.9 milyon dolara villa satın aldı! 

Hollywood'un başarılı oyuncusu Jennifer Lawrence New York'taki evini  5 milyon dolar indirimle sattı. Güzel oyuncu aynı bölgeden  iki katlı  bir villa satın aldı. 

Can Dündar'ın evini satın aldığı iddia edilen avukatların FETÖ davasında karar!

MİT tırlarına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında Can Dündar'ın villasını fahiş fiyatla satın aldıkları iddia edilen, avukatların FETÖ davasında karar açıklandı.

Prens Harry ve Meghan Markle, Mel Gibson'ın evini satın aldı!

İngiliz kraliyet ailesinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kanada'dan Los Angeles'a taşındığı ve ünlü oyuncu Mel Gibson'ın evini 12 milyon sterline satın aldığı söylendi.

Öğrenci evini kiralayan değil satın alan kazanıyor!

500 bin TL'ye kadar olan konut kredi faizi oranlarının kamu bankalarında aylık yüzde 0.99’a düşmesiyle beraber öğrenciler için kiralama yerine satın almanın ciddi bir alternatif haline geldi.

Türken Vakfı, Muhammed Ali'nin çiftlik evini satın aldı!

New York merkezli Türken Vakfı, 2016'da yaşamını yitiren dünyaca ünlü boksör ve ırkçılık karşıtı Müslüman aktivist Muhammed Ali'nin Michigan'daki çiftlik evini satın aldı

Tuba Ünsal Şile'de çiftlik evi satın aldı!

Ünlü isim Tuba Ünsal, Şile’deki ikinci evini de satın aldı. Parasını gayrimenkule yatıran Ünsal, 350 metrekarelik yeni ev için 3 milyon 380 bin lira harcadı.

Univa'nın son 120 öğrenci evini Ürdün’deki yatırımcılar aldı!

Tek seferde en büyük yabancı yatırımı çeken Univa Sakarya’daki tüm öğrenci evleri satıldı. Univa'nın son 120 öğrenci evini Ürdün’deki yatırımcılar satın aldı..

kardeşimin evini satın almak için konut kredisi çekebilir miyim Haberi

kardeşimin evini satın almak için konut kredisi çekebilir miyim

Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?

Mesken satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların sunduğu uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisini kullanabiliyor.


Konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor. Ancak, akraba arasında yapılan konut satışlarında bankalar tarafından kredi kullanırılmıyor.


Peki, siz de "Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?" diyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, akrabalar arasında yapılan konut satışları için bankalar kredi vermiyor.


Bunun nedeni ise aslında nakit paraya ihtiyacı olan kimsenin ihtiyaç kredisini değil de; bu krediye nazaran daha yüksek meblağ içeren ve ödemelerinin ise uzun vadede yapıldığu konut kredisinin tercih edilmesi.


Bu nedenle, bu şekilde yapılan akrabalar arası hileli satışlar da akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullanımına engel...