17 / 05 / 2024

Karma Kullanımlı Yapılar

Karma Kullanımlı Yapılar

MuuM tarafından tasarlanan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi dünyaca ünlü İtalyan mimarlık dergisi The Plan tarafından düzenlenen The Plan Awards 2015’te ‘Karma Kullanımlı Yapılar’ kategorisinde finalist olma başarısını gösterdi.

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Enerji tüketiminin 3'te 1'i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada enerji tüketiminin yaklaşık olarak 3'te 1'lik kısmının kamu, ticari ve konut yapılarında kullanıldığını belirtti.

Depreme dayanıklı yapılar için iyi malzeme kullanılmalı!

Can güvenliği olan binalar, iyi tasarlanan ve iyi malzeme kullanılan binalardır. Depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi can kayıplarının önüne geçiyor.

Yenitepe İzmir'de bahçe kullanımlı daireler satışa çıkarıldı! 

İzmir Karabağlar'da Nuhoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Yenitepe İzmir'de, bahçe kullanımlı daireler 280 bin liradan satışa çıkarıldı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Vakıf GYO Cubes Ankara projesinin yapı ruhsatı alındı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara ili, Çankaya ilçesi, Çukurambar Mahallesi, 16124/5 ve 16125/4 Ada/Parseller üzerinde geliştirilmekte olan karma kullanımlı "Cubes Ankara Projesi"nin yapı ruhsatı alındı...

Silivri'de hobi bahçelerinde yapılan kaçak yapılar yıkıldı!

Tarım ya da hayvancılık yapmak amacıyla alınan ya da kiralanan tarım arazileri üzerine bir gecede yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. Silivri'deki ormanda saklı kalmış 21 dönümlük alandaki bir yapı da geçen hafta, 2'inci katı çıkılırken yıkıldı.

Salda Gölü'ndeki yapılar 'temelsiz' inşa edilecek

Salda Gölü'ndeki Yeşilova Halk Plajı ile Beyaz Adalar kısmında vatandaşların kullanımına açılacak yapılar, temelsiz ve sökülüp-takılabilir yapıda tasarlanacak...

Karmod'un kabin ürünleri Libya'da şantiye yapıları için kullanılacak!

Karmod'un kabin ürünleri, Libya'da ofis ve şantiye yapıları olarak kullanılacak. Karmod Dış Ticaret Müdürü Taner Öztürk, CTP sistemli kabin ürünlerinin yüksek izolasyonunun sağladığı iklimlendirme kolaylığı ile sıcak bölgelerde çok tercih edildiğini açıkladı.

Güvenli yapılar için kaliteli beton kullanımı şart!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” güvenli yapılar için KGS denetiminden geçmiş kaliteli betonun kullanılmasının bir ön şart olduğu vurgulandı.

Karmod, Özbekistan’da toplu konut şantiye yapıları kurdu!

Özbekistan’da toplu konut projesi için işçi şantiye yapılan kuran Karmod Dış Ticaret Müdürü Öztürk, "Konteyner yapılarımızın en çok tercih edildiği kullanım alanları arasında inşaat projeleri, madencilik, petrol ve doğal gaz gibi enerji projelerinin işçi kampları öne çıkıyor" dedi...

Karma Kullanımlı Yapılar Haberi

Karma Kullanımlı Yapılar

MuuM tarafından tasarlanan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi dünyaca ünlü İtalyan mimarlık dergisi The Plan tarafından düzenlenen The Plan Awards 2015’te ‘Karma Kullanımlı Yapılar’ kategorisinde finalist olma başarısını gösterdi.

Türkiye’nin birçok kentinde birbirinden farklı ölçeklerde mimari ve iç mimari projelere imza atan, Y.Mimar Murat Aksu ve Y.Mimar Umut İyigün ortaklığındaki MuuM tarafından, bütüncül bir tasarım yaklaşımıyla ele alınarak tasarlanan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, The Plan Awards 2015’te de farkını ortaya koydu. Hem kentsel bağlamdaki tasarım kararlarıyla hem de sürdürülebilirlik kriterlerine uygunluğuyla çevresine değer kazandıran bir yapı olan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, The Plan dergisinin düzenlediği ve uluslararası mimari, iç mimari ve masterplan ölçeğindeki projelere verilen ödüllerde ‘Karma Kullanımlı Yapılar’ kategorisinde finalist oldu. 

İtalya menşeli mimarlık dergisi The Plan tarafından organize edilen ve dünyanın birçok ülkesinden...