06 / 05 / 2024

karma projeler yönetimi

karma projeler yönetimi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' karma projelerde yönetim ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Proje yönetimi hizmeti alan firmalar kazanıyor!

Proje yönetimi ve danışmanlık hizmeti alan projeler kazandırıyor. Zaman, bütçe ve kalite üçgeninde proje kaynaklarının kontrollü şekilde kullanılmasıyla projelerin öngörülen sürede ve hedeflenen kalitede tamamlanması sağlanıyor.

Karma projeler iyi yönetilmeli!

AKG STATÜ / TÜRKİYE Kurucusu Alper Göker, artık karma projelerin ön planda olduğunu ancak sürdürülebilir olmak için tesis yönetimi ve mülk yönetimi danışmanlığının önemini Para’ya anlattı...

Gayrimenkul yönetimi nasıl olmalı?

Türkiye’de inşaat sektörü gün geçtikçe büyüme kaydetmekte ve kalite, güven açışından büyük gelişmeler göstermektedir. Özellikle projeler, sektöre her geçen gün damgasını vurmaktadır. Peki mülk yönetimi nasıl olmalıdır?

Karma projelerde site yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' karma projelerde yönetim ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Numara 5 Ofis Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Numara 5 Ofis Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi, Umbrella Holdings S.A.R.L tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 9 Eylül'de Üsküdar, Altunizade'de kuruldu.

Suudi Arabistan yönetimi, Hz. Muhammed'in mezarın taşınacağı haberlerini yalanladı!

Suudi Arabistan yönetimi, Hz. Muhammed' in Medine'de bulunan kabrinin yıkılarak, mezarın taşınacağı haberlerini yalanladı. Yapılan resmi açıklamada, " Böyle bir düşünce gündemimizde bulunmamaktadır " denildi...

Ataköy Towers'ın Kiralama ve Yönetimi FU AVM'den!

FU AVM KİRALAMA VE YÖNETİM A.Ş. olarak, Türkiye’ nin birçok bölgesinde hayata geçirmiş olduğumuz AVM Planlama, AVM Geliştirme, AVM Kiralama ve AVM Yönetimi olarak birçok başarılı sonuç aldık ve de birçok başarılı projeye imza attık.

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac

Kapital İş Yönetimi Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kapital İş Yönetimi Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi 11 Ağustos 2014 tarihinde 50 bin TL sermaye ile Bedri Serkan Göçmen tarafından kuruldu.

Taras Proje Yönetimi ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taras Proje Yönetimi ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Feyyaz Karabekiroğlu, Oktay Yavuz tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 24 Temmuz'da Uphill Court Ataşehir'de kuruldu.

Yaşar Parlak İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı'na getirildi!

İBB'nin yönetim şeması baştan sona değişti. Yaşar Parlak İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı'na getirildi!. Emlak Yönetimi daire başkanlığı görevinden alınan Yusuf Koç’un yerine Yaşar Parlak getirildi.

Bergama'da alan yönetimi çalışmalarına başlandı!

22 Haziran'da Katar'ın başkenti Doha'da yapılan UNESCO Dünya Miras Komite Toplantısı'nda dünyanın 999'uncu, Türkiye'nin ise 13'üncü mirası olarak tescil edilen Bergama, Alan Yönetimi Planı için çalışmalara başladı.

Koç Proje Yönetimi Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Koç Proje Yönetimi Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İlyas Koç, Can Koçhisarlı Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Temmuz'da Bakırköy'de kuruldu.

karma projeler yönetimi Haberi

karma projeler yönetimi

Birden fazla maliki ve sekizden fazla bağımsız bölümü bulunan ana gayrimenkullerin yönetimi 634 sayılı Kat mülkiyeti Kanunu temelli mevzuatlar üzerinden, kat malikleri birliğince yönetilmekte, denetlenilmektedir.


Nasıl ki, 1965 yılından beri mevzuata temel kanunda yapılan ona yakın düzenleme ile, çağın gereklerine göre yapılaşmadaki gelişmelere mevzuatsal olarak da ayak uydurulmaya çalışıldıysa, günümüzdeki beklentilere göre mimari ve vaziyet planlamasıyla oluşmaya başlanan karma projelere göre yönetime ilişkin mevzuatta bazı değişimler, ekleme ve çıkarmalar yapılacaktır. Ancak bu süreç, insanımızın vizyonuna, yaşam standartlarına yetişemeyebilir.


Mevcut mevzuatın, bu tip karma projeleri yönetecek derinlikte olmadığını söylemek pek doğru olmaz. Ancak, saha tecrübesi olmayan kişilerce kaleme alınacak olan yönetim planları hukuki olmaktan ileri geçemeyecektir. 


Oysa, gayrimenkul yönetimi yalnızca hukuktan ibaret değildir, bu tip organizasyonların hukuki-mali-idari-sosyal boyutları bulunmaktadır.


Aynı veya ayrı parsellerde, ama...