10 / 05 / 2024

karot alma sebepleri

karot alma sebepleri

Karot, inşası tamamlanmış yapının ve elemanlarının kapasitesinin ölçülmesi ve bunların yaklaşık olarak hizmet ömrünün tespit edilmesi için alınır. Karot işlemi hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor..

Ömer Tekin: Zaman ev alma zamanıdır!

Emlak sektöründe yaşanan durgunluk fiyat artışlarını frenledi. Karatay Emlak Satış Sorumlusu Ömer Tekin "Zaman ev alma zamanıdır" dedi.

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Detay Karot İnşaat Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Detay Karot İnşaat Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Selami Hartomacıoğlu ve Selçuk Hartomacıoğlu ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 5 Ocak'ta Ümraniye, Elmalıkent Mahallesi, Eşref Bitlis Caddesi'nde kuruldu.

Tapu randevu alma örneği!

Tapu dairesinde yapılacak gayrimenkul alım satım işlemleri için tapu dairesinden randevu alınıyor. Peki, tapu dairesinden randevu nasıl alınır? İşte tapu randevu alma örneği..

Yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor!

Türkiye'de yaşayanların ev alma ihtimali her geçen gün zorlaşırken, artan dövizin etkisiyle yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor.

Bizim Evler 6'da avantajlı satın alma modeli!

Ispartakule'nin en büyük yatırımcılarından İhlas Yapı'nın 7 ay sonra teslim edeceği Bizim Evler 6'da avantajlı satın alma modeli başladı.

Bina ruhsatı alma dilekçesi!

Bir arsa üzerinde yapılacak yapılar için öncelikle ilgili kurumdan yapılacak binanın projesi için izin alınıyor. Bina ruhsatı müracaatı gerekli belgeler ve bir dilekçe ile yapılıyor. İşte bina ruhsatı alma dilekçesi örneği..

Bina ruhsat alma şartları!

Bir binanın inşa çalışmalarına başlanılabilmesi için müteahhit kişi veya firmanın yerine getirmesi gereken bazı yasal prosedürler bulunuyor. Peki, bina ruhsat alma şartları nelerdir? İşte gerekenler..

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek belge oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi alma şartları nelerdir? Tapu tahsis belgesi nasıl alınır?

Bizim Evler 6’da avantajlı satın alma kampanyası!

Ispartakule’nin en büyük yatırımcılarından İhlas Yapı’nın 7 ay sonra teslim edeceği Bizim Evler 6’da avantajlı satın alma modeli başladı.

Kooperatif dağılma sebepleri nelerdir?

Kooperatif adını ancak Kooperatifler kanununa göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Kooperatifler kanunen bazı durumlarda ise dağılabiliyor. Peki, kooperatif dağılma sebepleri nelerdir? İşte kooperatif dağılma sebepleri..

Tapu dairesinden randevu alma işlemleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. İşte tapu dairesinden randevu alma işlemleri..

Tüketicinin konut alma ihtimali yüzde 17.9 geriledi!

Tüketici güveni Ocak 2009’dan bu yana en kötü değerini gördü. Daha önce tasarruf etme, ev ve otomobil alma konusunda iyimser olan vatandaşın güveni yüzde 18 oranında düştü.

karot alma sebepleri Haberi

karot alma sebepleri

Karot neden alınır?

Karot binaların ve yapıların kapasite ve ömürlerini tespit etmesinin yanısıra depreme dayanıklılığını da ölçmek için alınabilir. Depreme dayanklılık testi için alınan karolar binaların kolonlarından alınıyor. Donatı tespiti yapılan kolonda 10 cm çapında 20-25 cm uzunluğunda bir beton numunesi alınıyor.


Peki başka hangi durumlarda karot alınır?

- Döküm anında taze betondan alınan numunelerin dayanımının düşük çıkması

- Beton üreticisi ve kontrol (yapı denetim) arasındaki ihtilaf durumu

- Döküm anında taze betondan numune alınamaması

- Betonda yerleştirme ve kür gibi uygulamaların yeterliliğinin tespit edilmesi

- Deprem ve yangın gibi durumlardan sonra yapının kontrolü

- Güçlendirme ve yıkım gibi kararların alınması durumlarında karot alma işlemi gerçekleşir.


Karot tahribatlı bir işlemdir. Yapıya zarar verebilir ve bu işlemde tekrar edilmiyor. Tek başına sonuç verir ve oldukça maliyetlidir. Ancak standard sapması...