19 / 05 / 2024

karot beton kesme

karot beton kesme

Karot ile beton kesme işlemi hangi durumlarda kullanılıyor? Karot ile beton kesme işlemi nasıl ve kim tarafından gerçekleştiriliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin içinde yer alıyor..

Karot nedir?

Karot nedir? Karot çalışmasına ilk kimler başlamıştır? Karot kelimesi nereden geliyor? Karotun kullanım alanları nerelerdir? sorularının cevaplarını ve karot hakkında daha fazlasını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Karayazoğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Beton Delme Kesim Ve Karot Alımı Limited Şirketi kuruldu!

Karayazoğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Beton Delme Kesim Ve Karot Alımı Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 410 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut İşleyen tarafından kuruldu.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

Marmara depreminde hasar gören ve güçlendirme yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde bulunan bazı binalar büyük hasar gördü. Binalardan karot örnekleri alınarak beton testine gönderildi.

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Musa Akkaya ve Hurşit Battal ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 10 Ağustos'ta Bağcılar'da kuruldu

Seçkin Karot Beton Kesim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Seçkin Karot Beton Kesim Hizmetleri Limited Şirketi, Mustafa Uyanık tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 22 Ekim 2014 tarihinde Sultangazi, Uğur Mumcu Mahallesi'nde kuruldu.

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı tescillendi!

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesi aldı. Böylece Beton Zemin Laboratuvarı markalaşmış oldu. Laboratuvar bu güne kadar vatandaşa ait 1700 binanın beton karot numunesine basınç dayanım testi yap

Karot ile beton testi neden yapılır?

Karot ile beton testi neden yapılır? Beton yapılması gerekli midir? Bu işlem nasıl gerçekleşir? Bu işlem esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Karot ile beton kesme işlemi!

Karot ile beton kesme işlemi hangi durumlarda kullanılıyor? Karot ile beton kesme işlemi nasıl ve kim tarafından gerçekleştiriliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin içinde yer alıyor..

Karot ile beton delme işlemi!

Karot ile beton delme işlemi nasıl gerçekleşir? Karot ile beton delme işlemiyle uğraşan kimdir?Bu işlem esnasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Karot fiyatlarına etki eden faktörler!

İlk olarak Almanlar tarafından çalışmaları başlatılan karot, betonu silindir şeklinde delerek, silindir içerisinde kalan ve havuca benzeyen betonu çıkarmaya yarıyor. Karot fiyatlarına etki eden faktörler nelerdir?

Karot neden alınır?

Karot, inşası tamamlanmış yapının ve elemanlarının kapasitesinin ölçülmesi ve bunların yaklaşık olarak hizmet ömrünün tespit edilmesi için alınır. Karot işlemi hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor..

Karot alma işlemi!

Karot alma işlemi nasıl gerçekleşir? Karot alma işleminde önemli olan noktalar nelerdir, nelere dikkat edilmelidir? Karot işlemi hakkında merak ettiğiniz bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz..

Karot testinin amacı!

İnşası tamamlanmış binalarda kullanılan, zemin, beton, asfalt gibi yapımlardan, özel aygıt (karotiyer) ile alınan silindirik örnek olan karot testinin amacı nedir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

karot beton kesme Haberi

karot beton kesme

Karot ile beton kesme işlemi!


Karon ile beton kesme işlemi yani diğer adıyla beton çürütme işlemi ;


- 65cm derinliği veya kalınlığı aşan her türlü beton kesimleri


- İnşaat temellerinin kesilip kaldırılması


- Kapı ve pencere açılımları


- Perde ve döşeme kesimleri


- Şaft açılımları ve


- Baraj inşaatlarındaki kesim ve açılımlarında kullanılıyor.



Karot ile beton kesme işlemi nasıl yapılır ?


Karotçu usta tarafından kesilecek olan beton yüzeyde gerekli ölçümler yapılıyor. Betonun kalınlığı, kesilecek olan alanın çizilerek belirlenmesi gibi. Karot ile beton kesmek için çizilen yere karot uygulaması seri olarak uygulanmalıdır. Karot ile beton delme işlemi yanyana, üstüste sırayla uygulanarak beton kesme işlemi gerçekleştiriliyor.. Beton kesme işlemi ile beton yapıdan koparılması gereken betonun kesim ile ayrılması sağlanacaktır. Karot ile beton kesme uygulması ile pencere ve kapı açılabilir. Bina...